Cum fuge Nicolăescu de responsbailitate în cazul vaccinului anti-gripal

| 09 feb, 2014

Proaspăt propus pentru Ministerul Finanțelor, Eugen Nicolăescu se luptă zilele acestea să gestioneze un scandal de proporții apărut în sistemul sanitar, sperând ca astfel să își spele pe ultima sută de metrii imaginea ca ministru al Sănătății.

Și, cum scandalul vacinului antigripal produs de Institutul Cantacuzino nu mai poate fi înnăbușit, iar opinia publică vrea, pe bună dreptate de altminteri, ca vinovații să fie pedepsiți, ministrul Sănătății și-a pus imaginația la contribuție, încercând să găsească țapi ispășitori pentru propria incompetență.

Mai întâi, atenția lui Eugen Nicolăescu s-a îndreptat către directoarea Institutului, Aurelia Drăghici, care a fost demisă printr-un ordin de ministru. În același timp, ministrul a decis să ceară Curții de Conturi să verifice modul în care au fost folosiţi banii publici primiţi de Institutul Cantacuzino şi să stabilească valoarea prejudiciului pentru producţia de vaccin antigripal în care s-a găsit o concentraţie foarte mare de endotoxine. De asemenea, este în curs și o anchetă a Institutului Cantacuzino, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății.

Iar aici apare prima problemă. Fiindcă ministrul a demis-o pe directoarea Institutului Cantacuzino înainte de finalizarea respectivelor anchete, adică înainte ca vinovăția să fie stabilită.

Mai mult, constatând că scandalul nu se potolește, iar opinia publică este pe bună dreptate revoltată de pericolul la adresa sănătății publice generat de contaminarea vacinului antigripal produs de Cantacuzino, Eugen Nicolăescu a decis să pluseze în încercarea de a fugi de responsabilitate.

Astfel, vineri, ministrul Sănătăţii a declarat că există suspiciuni că pe toată linia de fabricaţie a vaccinului antigripal de la Institutul Cantacuzino s-ar fi întâmplat "lucruri cu rea-voinţă", precizând că au fost cerute informaţii în acest sens de la alte organe abilitate ale statului, printre care se numără și SRI. "Am solicitat şi altor organe abilitate ale statului să ne pună la dispoziţie unele informaţii - pe care noi nu putem să le avem, pentru că nu avem de unde - dacă sunt suspiciuni ca pe toată linia de fabricaţie să se fi întâmplat şi lucruri cu rea-voinţă. Avem şi asemenea informaţii", a spus ministrul Sănătăţii.

Altfel spus, ministrul Nicolăescu invocă nici mai mult nici mai puțin decât posibilitatea unui act terorist, prin care să fi fost sabotat cu intenție procesul de fabricație al vacinului antigripal. Iar faptul că afirmațiile ministrului sunt făcute înainte ca anchetele în curs să fi fost finalizate este cât se poate de grav și dovedește o profundă iresponsabilitate: acuzațiile aduse de Nicolăescu riscă în acest context să creeze în mod nejustificat o stare de panică în rândul populației, dovedind că ministrul pune interesul personal mai presus de cel public.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 feb, 2014
cantautor
"sută de metrii "
Stefan Ionescu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ