Unde era Nicolăescu când Institutul Cantacuzino greșea vaccinurile?

| 07 feb, 2014

Ministrul liberal al Sănătății, Eugen Nicolăescu calcă pe potecuța bătătorită de colegul Stroe, fostul de la Interne și pe care părea să se aventureze zilele trecute și Ramona Mănescu, de la Transporturi.

Comițând pocinog după pocinog și punându-l pe premierul Ponta în poziții compromițătoare, miniștrii liberali par pur și simplu incapabili să țină dreaptă oiștea portofoliului ministerial, cel puțin până la alegeri. Văzând ultimele evoluții, în care ditamai ministru al Sănătății tăinuiește cu disperare un eșec, atât în fața superiorului său direct cât și în fața opiniei publice, încercând astfel să dreagă busuiocul feștelitelor vaccinuri antigripale, începem să fim de acord cu acele opinii cares-au făcut auzite mai nou din PNL și conform cărora liberalii ar face mai bine să iasă de la guvernare.

Unde a fost mintea ministrului Nicolăescu, care putea să anunțe imediat, din decembrie trecut, care este situația și să înceapă ancheta el personal în cazul vaccinului toxic. Dacă o făcea imediat când era anunțat de Agenția Națională a Medicamentului, ar fi fost considerat doar un ministru care-și îndeplinește atribuțiunile, cu responsabilitatea cuvenită față de cetățenii acestei țări. Acum, când mizeria este publică, e doar un tăinuitor, numai bun să-i mai ofere ceva subterfugii propagandistice lui Băsescu, în efortul său propagandistic pentru salvarea altui incompetent care se joacă cu viețile românilor, dar la STS.

Răspunderea unui ministru al Sănătății este uriașă. Îndrăznim să credem că este chiar mai mare decât a altor miniștri ai guvernului. Eugen Nicolăescu n-a rasolit-o de tot, oprind totuși campania de vaccinare, chiar și cu prețul unui pretext mincinos. Rasolul ministerial al liberalului este deci în proporție de 90%. Mult prea mult spunem noi, având în vedere dubiile și îndoiala pe care gestul său necugetat le-a aruncat asupra sistemului medical din România. Acum, în ceasul al 12-lea, urmărind declarațiile televizate ale ministrului Nicolăescu, cosntatăm doar că acesta pasează răspunderea, ceea ce este revoltător. Un vaccin toxic s-a transformat din condei într-o campanie oprită ca inutilă și, conform ministrului, răspunderea nu aparține celui care ținea stiloul care a semnat decizia. Trist...

Dacă pe linie politică este treaba lui Ponta și a lui Antonescu cum îl taxează pe cel vinovat de ascunderea unei situații atât de alarmante, cum rămâne și cine-i va cere în rest socoteală lui Nicolăescu pentru răspunderea socială imensă pe care și-a luat-o și a dat-o de gard înșelând opinia publică.

Politica USL care a statutat de la început ”să nu fim ca ei” ar implica în acest caz și demisii de onoare, nu cerute de opoziție. Românii s-au săturat să fie nevoiți să-i vadă pe toți oamenii lui Băsescu pozând în apărătorii cetățenilor. Ori asta se întâmplă pentru că unii din USL refuză să-și asume răspunderea.

Domnule Nicolăescu, dincolo de greșeli și neadevăruri, Dvs nu sunteți generalul Opriș, faceți un gest de demnitate!

Încă nu e prea târziu, având în vedere că premierul abia ce a trimis Corpul de control la Institutul Cantacuzino...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ