Ministrul Nicolăescu la Finanțe după dezastrul vaccinelor?

| 07 feb, 2014

Sursele spun că Eugen Nicolăescu, actualul Ministru al Sănătății, ar fi favoritul lui Crin Antonescu pentru funcția de Ministru al Finanțelor.

În urma demisiei lui Daniel Chițoiu de ieri, PNL se vede nevoit să găsească o soluție de improvizație pentru unul dintre cele mai importante ministere, iar cel susținut de liderul liberalilor după două mandate la Sănătate recunoaște că mai mult de jumătate din spitale prezintă nereguli și, mai mult, el însuși este implicat zilele acestea într-un scandalul de proporții cu vaccinul antigripal produs la Cantacuzino.

400.000 de doze de vaccin antigripal produse la Institutul Cantacuzino au ajuns la gunoi după ce s-a descoperit că acestea conţin o bacterie endotoxină şi că pot provoca şoc anafilactic, potrivit analizelor făcute în laboratoarele din Franţa. Deşi a fost informat încă din luna decembrie că vaccinul românesc este neconform și că distribuirea acestuia ar prezenta pericole pentru sănătatea publică, potrivit afirmaţiilor lui Mariu Sava - preşedintele ANM, Eugen Nicolăescu a continuat să dezinformeze populaţia până în ultimul moment. Nici acum acesta nu își asumă responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat în Institutul aflat în subordinea Ministerului pe care îl conduce deja de mai bine de un an, fiind oricum la al doilea mandat în această instituție.

Capacitatățile de conducere și gestionare ale lui Nicolăescu au fost demonstrate zilele acestea când ministrul a ieșit să declare că aproape 60 la sută din spitale prezintă diverse nereguli, de la raportarea eronată a cazurilor tratate, la secţii de chirurgie în care se fac 10 operaţii pe lună. “Vreau să le transmit managerilor de spitale, nu tuturor, se ştiu cei care sunt vizaţi, că sunt supărat pe modul în care au înţeles să trateze acest subiect şi să răspundă acestei solicitări,” a spus Nicolăescu referitor la răspunsurile primite de la managerii de spitale, la solicitarea acestuia ca până la data de 5 februarie să trimită planurile de reconfigurare. Dacă domnul Nicolăescu nu poate controla eficient activitatea în câteva sute de spitale, unde ministerul are oameni puși în consiliile de administrație, cum s-ar descurca acesta în domeniul Finanțelor unde interesele private sunt mult mai accentuate, unde stabilitatea domeniului este crucială, iar organizarea presupune o corelare mult mai strâns legată cu evoluțiile din plan extern?

Asistăm acum din nou cu stupoare la discuții despre permutări curioase de cadre în interiorul PNL. Ba e propus Teodor Atanasiu la Economie, deși acesta are experiență pe mandatul de Interne, de pe vremea lui Tăriceanu, ba se aude că ar veni Bogdan Olteanu de la BNR să preia portofoliul de Finanțe. Pentru al doilea partid ca număr de aleși locali și mandate în Parlament, chiar nu găsește PNL o soluție mai bună decât să recicleze toate personajele politice perimate din ultimii zece ani? Unde este noua generație de bun simț pe care o promitea liderul liberal? Unde sunt fețele noi, unde este suflul proaspăt?

Portofoliul Finanțelor a rămas vacant în urma cererii lui Antonescu ca Daniel Chițoiu să-și dea demisia din Guvern, în caz contrar acesta urmând să fie exclus din partid. Zvonurile spun că acesta l-a acuzat pe Chițoiu într-o întâlnire a conducerii PNL că nu a informat partidul despre inițiativa Guvernului de înjumătățire a ratelor pentru debitorii cu venituri mici, iar această masură a fost considerată ca fiind una "de stânga" de către liderii liberali.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 feb, 2014
Andrei Pop-ziarist obiectiv
respect Antonescu
(...) Noi suntem liberali si liberali inseamna sa lucram cu si pentru indivizi, nu cu gloate si multimi. A fi liberal inseamna sa intelegi lumea in care traiesti, lume care are nevoie de lideri puternici ai comunitatilor, si nu de baroni. (...) Dau toate garantiile, si prietenului meu care a intrebat asta si tuturor, ca da, mai sunt liberali in Romania", a declarat presedintele liberal.
07 feb, 2014
esticretindecitetratez
felicitari Antonescu...
inseamna ca mai curge putin sange de liberal prin tine...
scoate cozile de topor din guvern...
07 feb, 2014
cantautor
basisti nenorociti..
Amr 10 luni

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ