Dragnea: Nu sunt foarte multe şanse ca Gabriel Baltă să mai fie prefect în Buzău

| 28 ian, 2014

Premierul Victor Ponta a fost de acord ca săptămâna viitoare, după ce sunt rezolvate problemele meteorologice, să fie luate măsuri în cazul autorităţilor din judeţul Buzău, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea, care s-a arătat din nou nemulţumit de modul în care acestea au acţionat la deszăpezire.

Vicepremierul Dragnea a mai spus că "nu sunt foarte multe şanse" ca Gabriel Baltă să mai fie păstrat în postul de prefect al judeţului Buzău după ce problemele meteorologice vor fi depăşite, adăugând că deocamdată prefectul de Brăila nu este vizat de schimbare, notează Mediafax.

Anterior, prezent la Buzău, vicepremierul Liviu Dragnea a criticat modul în care autorităţile buzoiene au gestionat situaţia în localităţile izolate de zăpadă şi, întrebat dacă va lua măsuri împotriva prefectului Gabriel Baltă, a spus că se gândeşte "la mai multe măsuri", dar nu crede că "este bine să le ia acum".

El a arătat că se aştepta ca autorităţile să ia decizii mai ferme în ceea ce priveşte situaţia din judeţ, însă "s-au blocat la cinci comune izolate".

"Mă aşteptam să fie decizii şi o coordonare mult mai ferme, s-au blocat la alea cinci comune izolate, neştiind ce decizii să ia. Acum lucrurile s-au pus în ordine. Cei de la Drumuri Naţionale de la Brăila au ajuns până la graniţa cu Buzău, se lăudau că asfaltul e negru şi s-au oprit, am stabilit să continue cu deszăpezirea pe DN 22 şi în interiorul judeţului Buzău şi atunci avem şanse ca în seara asta să mai scoatem din izolare Vâlcelele, unde e cea mai mare problemă şi Balta Albă", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă va lua măsuri împotriva prefectului de Buzău, Gabriel Baltă, care nu a ştiut, marţi, câte localităţi buzoiene sunt izolate, Dragnea a afirmat că se gândeşte la mai multe măsuri pe care însă nu le va lua acum.

"Mă gândesc la mai multe măsuri, dar nu cred că e bine să le luăm acum, dar sper ca după discuţia avută să fi văzut cum trebuie organizat, discutat cu primarii, cu instituţiile, cum trebuie programate utilajele, alimentele, sper că au văzut că se poate, e foarte greu, dar nu e imposibil. Nu ar fi fost izolate comunele astăzi, dacă de ieri se acţiona. În alte părţi s-a acţionat bine, aici au avut o comunicare mai puţin bună cu primarii. Nu vreau totuşi să fac din prefectul de Buzău inamicul numărul unu, sper să dovedescă zilele următoare", a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a adăugat că în cazul în care se va impune blocarea drumurilor în următoarele zile, când este anunţat viscol, va lua personal deciziile în acest sens.

"Dacă o decizie de blocare a drumului este o decizie corectă, o să-mi asum eu, nu voi mai lăsa pe nimeni să ia această decizie, vom folosi la maxim posibil metoda de a rula controlat, dacă vor apărea situaţii foarte grele", a mai spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Apărării, Mircea Duşă, au mers, marţi, în comuna buzoiană Vadu Paşii, ei fiind însoţiţi de prefectul Gabriel Baltă.

Întrebat de jurnalişti dacă ştie câte localităţi mai sunt izolate în judeţul Buzău, prefectul a spus că mai sunt cinci comune izolate, iar întrebat care sunt acestea, el nu a putut preciza.

"Sunt cinci localităţi izolate, nu le cunosc. Nu am lista acum. Sunt Brădeanu, Vâlcelele, nu le ştiu pe toate în amănunt, se lucrează acolo", a spus prefectul de Buzău, Gabriel Baltă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ