Mircea Duşa: Se execută permanent misiuni de supraveghere a spaţiului aerian

| 23 apr, 2014

Ministrul Apărării Mircea Duşa a declarat miercuri că în ultima perioadă au fost executate mai multe misiuni în spaţiul aerian al României şi pe Marea Neagră, aşa cum s-a stabilit la comandamentul militar NATO

Având în vedere situaţia operativă din regiune, aşa cum s-a stabilit la comandamentul militar NATO se execută permanent misiuni de supraveghere a spaţiului aerian şi misiuni de Poliţie aeriană. De asemenea, se execută şi misiuni de analiză zilnică la nivelul structurilor competente a situaţiei din zonă şi desigur se dispun măsurile care se impun', a spus ministrul Mircea Duşa, la finalul ceremoniei depunerii de coroane la Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României.

El a subliniat că sunt mai multe exerciţii planificate de către structurile NATO şi vor fi realizate exerciţii în comun cu structurile alianţei şi cu militari ai SUA.

'Sunt mai multe exerciţii planificate de către structurile NATO, probabil aţi văzut că o nouă navă este deja in Marea Neagră, au fost şi zilele trecute alte nave, fie ca este vorba despre nave de supraveghere electronică, fie de nave de luptă. Vom avea exerciţii în comun cu structurile NATO şi cu unităţile militare şi militari ai SUA, mai ales pe parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA. Sigur că este o noutate ca delfinii dresaţi pentru misiuni de luptă să se afle în Marea Neagră şi cred ca atunci când publicul va avea acces la această structură va fi ceva foarte interesat', a completat Duşa.

Ministrul a spus că Armata română va fi capabilă să îşi îndeplinească misiunile asumate în cadrul parteneriatului NATO pe teritoriul naţional, dar şi în teatrele de operaţiuni, conform Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ