Militarul român numit de americani 'Eroul Zilei', decorat de ministrul Duşa

| 27 feb, 2014

Militarul român care a fost numit 'Eroul Zilei' de americani, după ce pe 22 februarie a descoperit un dispozitiv exploziv improvizat în zona adiacentă Aeroportului Kandahar, a primit joi Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de război, din partea ministrului Apărării, Mircea Duşa.

'Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a conferit Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de război, caporalului Văduva Ionuţ Adrian din cadrul companiei româneşti dislocate pe Aeroportul din Kandahar. Aflat în misiune de patrulare în zona adiacentă aeroportului din Kandahar, caporalul Văduva a identificat un obiect suspect care ulterior a fost confirmat ca fiind un DEI (Dispozitiv Exploziv Improvizat) de ultimă generaţie, fiind luate măsurile necesare pentru neutralizarea acestuia', informează MApN într-un comunicat remis AGERPRES.

Adrian Ionuţ Văduva, aflat în misiune în Afganistan, a fost numit 'Hero of the day' de Comandamentul Regional Sud al ISAF după ce a descoperit un dispozitiv exploziv improvizat în zona unde camarazii săi urmau să patruleze.

Văduva este militar al companiei 'Scorpionii Roşii' şi efectuează, alături de colegii săi, încă de la sfârşitul anului trecut, misiunea de pază a aeroportului din Kandahar.

Caporalul Ionuţ Adrian Văduva are 29 de ani, este necăsătorit şi este militar profesionist din anul 2005. La 1 decembrie 2013 şi-a început cea de-a patra misiune în Afganistan.

Militarul a mai fost decorat, în anul 2009, de preşedintele României cu medalia 'Bărbăţie şi Credinţă' - Clasa a III-a, în urma acţiunilor întreprinse în Afganistan pentru respingerea unui atac insurgent şi acordarea primului-ajutor unor colegi răniţi în acelaşi atac.

Mai mulţi militari ai Batalionului 26 Infanterie 'Neagoe Basarab' de la Craiova, cunoscuţi ca 'Scorpionii Roşii', au plecat la sfârşitul anului trecut în ultima misiune din Afganistan care are ca scop paza Aeroportului Kandahar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ