Dușa: România și Bulgaria pot face mai mult pentru creșterea vizibilității în NATO și UE

| 07 mar, 2014

România și Bulgaria pot face mai mult pentru eficientizarea cooperării bilaterale și creșterea vizibilității în cadrul NATO și UE, a declarat, vineri, la Ruse, ministrul Apărării, Mircea Dușa.

"Apreciez calitatea relațiilor de cooperare bilaterală militară între categoriile de forțe, iar semnarea Memorandumului de Înțelegere între guvernele noastre ne va da ocazia ca, în viitor, să desfășurăm activități comune pentru realizarea interoperabilității depline dintre cele două armate", a afirmat ministrul Dușa, la întâlnirea bilaterală, potrivit unui comunicat al MApN.

În contextul în care România a preluat, în anul 2013, președinția Procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei, SEDM, ministrul Dușa a precizat faptul că țara noastră are un interes ridicat pentru acțiunile ce vizează stabilizarea și creșterea securității în zonă.

De asemenea, oficialul român a subliniat faptul că proiectul NATO de apărare antirachetă este esențial pentru postura Aliată de apărare.

"Susținem 'politica ușilor deschise' atât pentru NATO în configurarea post 2014 a unei Alianțe credibile și capabile de a-și îndeplini obiectivele strategice, cât și pentru partenerii care aspiră la aderarea la NATO'', a mai spus Dușa.

Potrivit MApN, un alt subiect dezbătut a fost participarea cu trupe la operațiile din Afganistan după anul 2014, mesajul delegației române fiind acela că țara noastră va continua acest proces în cadrul viitoarei misiuni de instruire, consiliere și asistență a forțelor afgane de securitate.



Tag-uri: MApN, Mircea Dusa, nato
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 mar, 2014
trosnea
salariile in M.Ap.N.
cand se rezolva diferenta de salarii dintre cadrele militare?, datorita salariilor de merit(soldele de merit), care au fost introduse in salarii, in urma cu 4 ani, si unele cadre militare care reprezinta 30% din efective au salariile mai mari cu 25-30% decat ceilalti de 4 ani de zile, cand rezolvati aceasta nedreptate?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ