Mircea Duşa: Din octombrie rămân circa 200 de militari în Afganistan

| 10 ian, 2014

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, vineri, că a fost aprobat un calendar de retragere a trupelor româneşti din Afganistan, care prevede ca, din luna octombrie, să mai rămână în această ţară doar circa 200 de militari care să se ocupe de instruirea armatei afgane.

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, la finalul ceremoniei de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie "Gemina", dacă Armata Română are un calendar de retragere a trupelor româneşti din Afganistan, Mircea Duşa a spus că în această ţară vor mai rămâne din toamnă circa 200 de militari.

"Sigur, există un calendar, deja există o planificare, vom vedea cum vor evola lucrurile în Afganistan după alegerile prezidenţiale. Pe graficul pe care îl avem, urmează ca la sfârşitul acestei luni să mai avem o rotaţie, va pleca Batalionul de la Craiova în Afganistan şi se vor întoarce colegii care sunt în misiune acolo. Planificarea pe care am aprobat-o şi în CSAT este de aproximativ 1.000 de oameni în Afganistan, astfel ca din octombrie încolo să rămânem doar cu, probabil, vreo 200 de militari, la nivel de instructori ai armatei afgane", a spus Duşa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ