Dragnea: PNL vrea să păcălească UNPR cu fuziunea. Oferta noastră de discuţii e deschisă în continuare

| 23 iun, 12:17

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că Partidul Naţional Liberal are în plan să "păcălească" Uniunea Naţională pentru Progresul României în negocierile pentru fuziunea celor două formaţiuni, el menţionând că oferta social-democraţiilor de discuţii cu progresiştii este deschisă în continuare.

"Am înţeles că vor să le ofere cei de la PNL ba 17 mandate, 18 mandate. Cei de la UNPR sunt 40 şi ceva de parlamentari. Pentru noi contează. Mie mi s-ar părea nefiresc şi incorect din partea mea să negociez cu UNPR, să spun: 'vă dau 10 - 15 - 20 de mandate'. Şi cu restul ce facem? Şi fiecare dintre parlamentarii UNPR să spere că sunt în ăia 20. În continuare, oferta noastră de discuţii e deschisă. Avem toată vara la dispoziţie să discutăm, să aşezăm lucrurile şi să vedem fiecare parlamentar cum se integrează în organizaţia noastră", a declarat, joi, Dragnea, pentru dcnews.ro. 

În opinia sa, oferta PNL pentru UNPR reprezintă "o mare păcăleală". 

"De ce nu înţeleg cei de la UNPR care e marea păcăleală pe care le-o pun în faţă cei de la PNL? (...) Planul e să-i păcălească cu fuziunea (...) şi după fuziune - să zicem că se realizează, ei nerealizând încă nici fuziunea PNL-PDL - să le spună că de fapt nu se mai pot da 18 mandate, nici măcar 10. Eventual, dacă se dă un mandat sau două pentru cineva din conducerea UNPR, restul să nu-i intereseze pentru că e stilul cunoscut. Dacă cei de la UNPR, într-un timp rezonabil, iau o decizie, putem continua discuţiile fără niciun fel de problemă. Dacă nu, o să ne chinuim singuri şi cu asta, basta", a precizat liderul social-democraţilor. 

El şi-a exprimat regretul pentru această situaţie, arătând că nu poate înţelege de ce după victoria comună la alegerile locale, UNPR discută cu PNL. 

"Dacă nu greşesc, de o lună, o lună şi ceva, dacă nu chiar două luni, i-am propus domnului Steriu proiectul de fuziune între PSD şi UNPR. De asta am rămas surprins că despre fuziunea PSD cu UNPR nu am primit un răspuns clar, în schimb se cochetează cu ideea de fuziune PNL - UNPR", a mai spus Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ