Dragnea: Sunt de acord cu declaraţia ambasadorului SUA. Azi eliminăm definiţia defăimării sociale

| 15 feb, 14:19

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se declară de acord cu afirmaţiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, pe marginea proiectului legii toleranţei şi anunţă că, printr-un amendament, definiţia defăimării sociale va fi total eliminată, potrivit Agerpres.

"Am văzut reacţia ambasadorului SUA. Sunt total de acord cu declaraţia şi cu afirmaţiile dumnealui, şi eu şi PSD-ul susţinem libertatea de exprimare. Am anunţat deja de aseară, public, că, mai ales după noile amendamente pe care le voi depune astăzi, această lege nu va mai putea fi înţeleasă greşit. Scopul iniţial al legii, care este o dorinţă la care nu renunţ, este de a promova toleranţa şi demnitatea umană prin sistemul educaţional şi prin administraţie. Este o lege care nu e coercitivă. Azi voi scoate din lege şi definiţia defăimării sociale. Deja au fost scoase amenzile, azi eliminăm complet articolul, pentru ca nicio virgulă să nu mai poată fi folosită de cei care au manipulat pentru a deturna atenţia de la scopul esenţial al legii. România este o ţară care are nevoie în continuare de toleranţă", a declarat Dragnea, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD. 

Întrebat cu ce va fi înlocuită definiţia defăimării sociale, Dragnea a spus: "cu nimic", el precizând că, de fapt, este vorba despre definirea "toleranţei umane". El a reafirmat că atât copiii, cât şi funcţionarii publici "trebuie educaţi" în ceea ce priveşte toleranţa umană. 

"În continuare se poate înjura la televizor, se poate înjura pe Facebook, se poate înjura pe orice sistem de comunicare. Ideea de a promova toleranţa prin educaţie este o idee pe care o susţin şi pe care vreau să o promovez în continuare. Nu afectez prin nicio acţiune de-a mea libertatea de exprimare. (...) Prin amendamentele adoptate săptămâna trecută de Comisia juridică (a Camerei Deputaţilor - n.r.) amenzile au fost scoase. O să scoatem complet articolul pentru a nu mai exista confuzii. (...) Nu e vorba de un semn de întrebare, eu am afirmat foarte clar că sunt de acord cu aceste afirmaţii, adică noi nu am intenţionat să limităm libertatea de expresie. Şi, pentru a nu mai fi niciun dubiu, amendamentele de astăzi vor clarifica legea", a explicat preşedintele PSD. 

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat luni, într-o declaraţie transmisă AGERPRES, referindu-se la proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, că protejarea libertăţii de exprimare este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase. 

''Referitor la proiectul legislativ cu titlul 'Proiect de Lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup', politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Aşa cum a declarat preşedintele Obama: 'Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranţei care se ridică împreună împotriva bigotismului...'''', subliniază Hans Klemm.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ