Dragoş Pîslaru: ”Informal, PNRR al României este în acest moment un plan deja aprobat!”

| 17 sep, 16:50

Europarlamentarul USR PLUS Dragoş Pîslaru a afirmat că, "informal, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă PNRR al României este în acest moment un plan deja aprobat". "Avem un PNRR util şi bun pentru România. Un PNRR muncit, complex, care prin cele aproape 30 de miliarde poate rezolva multe din problemele actuale ale României. (...) Totuşi, acest PNRR reflectă guvernul.

 

"Informal, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă PNRR al României este în acest moment un plan deja aprobat. Data de lansare coincide, de obicei, cu anunţul unei vizite a preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în ţara respectivă. Pe data de 27 septembrie este anunţată această vizită în România. Este un semnal potrivit căruia Comisia Europeană nu se amestecă în nicio bătălie politică", a declarat Dragoş Pîslaru, într-un comunicat de presă transmis vineri.
El s-a arătat "absolut sigur" că prefinanţarea de 1,9 miliarde de euro va veni în acest an, întrucât Comisia Europeană este deja pregătită cu sumele din prefinanţare.
"Începând cu acest moment, în calitate de co-raportor şi membru în grupul de lucru de monitorizare al Parlamentului European pentru implementarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă MRR, urmăresc modul în care planul nostru aprobat este şi respectat. Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă este cel mai important dosar pe care mi-am concentrat eforturile în Parlamentul European. Faptul că am putut să aduc României şansa de a accesa aproape 30 de miliarde de euro este un motiv de mare mândrie pentru mine şi am negociat acest program cu gândul la ce nevoi avem, atât pentru a remedia ceea ce nu s-a realizat în ultimii 30 de ani, cât şi moduri în care putem avea proiecte de avangardă", a afirmat el.
Pîslaru a menţionat că, fiind co-raportor şi membru al grupului de monitorizare a implementării, a avut ocazia să parcurgă toate cele 25 de planuri naţionale şi va urmări ce face concret fiecare stat membru după ce fiecare plan este aprobat.
"Avem un PNRR util şi bun pentru România. Un PNRR muncit, complex, care prin cele aproape 30 de miliarde poate rezolva multe din problemele actuale ale României. Fiecare minister a adus proiecte şi idei, îndeplinind obiectivele şi ţintele necesare pentru a primi finanţarea. Sunt măsuri necesare, măsuri importante, măsuri prevăzute în recomandările specifice de ţară ale Comisiei. Totuşi, acest PNRR reflectă guvernul. Adică nu arată acel fir roşu de viziune, de ambiţie. Şi asta nu pentru că nu avem această ambiţie, ci pentru că este evident că importanţa reformelor nu a fost înţeleasă şi dorită de toţi partenerii de la guvernare", a susţinut el
Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen vine la Bucureşti pentru semnarea PNRR, în 27 septembrie, conform anunţului făcut vineri de Dana Spinanţ, purtător de cuvânt adjunct al Comisiei. Informaţii iniţiale indicau că vizita oficialului european are loc înaintea Congresului PNL, programat în 25 septembrie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ