Duşa: Ca ardelean, mă simt jignit de declaraţiile lui Tokes. Afirmaţiile sale duc în penal

| 01 aug, 2013

Mircea Duşa afirmă că intenţionează să depună plângere penală împotriva lui Laszlo Tokes întrucât, ca ardelean, se simte jignit de afirmațiile eurodeputatului UDMR. Ministrul Apărării a precizat la România TV că Tokes ar trebui să respecte în primul rând Constituţia şi legile României.

"Ardeleni suntem cei care respectăm Costituţia legile ţării, nu domnul Tokes care vrea protectorat şi careface afirmaţii ce jignesc românii ardeleni. Afirmaţii de acest gen se duc în zona penalului şi poate ne hotărâm românii din Harghita şi Covasna să sesizăm noi instituţiile statului. Mă simt jignit de afirmaţiile pe care domnul Tokes le face aproape zilnic", a declarat Mircea Duşa, informeayă RTV.net.

Potrivit ministrului, poziţia lui Tokes este cu atât mai gravă cu cât în Transilvania nu există conflicte între români şi maghiari.

"Românii şi maghiarii din Harghita şi Covasna trăiesc în bună înţelegere şi nu au nevoie de astfel de declaraţii aberante şi neconstituţionale", a adăugat Duşa.

Europarlamentarul Tokes Laszlo a precizat, joi, într-un comunicat de presă, ca reacţie la declaraţiile de marţi ale premierului, care spunea, referindu-se la cererea de "protectorat pentru Transilvania", că regretă că "n-avem un preşedinte al României care să-şi îndeplinească atribuţiile constituţionale şi să ia poziţie atunci când sunt atacate integritatea teritorială şi independenţa statului român", că "Ponta ar trebui să se întrebe mai degrabă ce suveranitate mai are ţara pe care o conduce, după ce a amanetat-o, practic, Fondului Monetar Internaţional".

"Drept răspuns, doresc să îi pun în vedere premierului plagiator următoarele: rămânând la exemplul Tirolului de Sud, vreau să atrag atenţia că atunci când Austria s-a înţeles cu Italia referitor la protectorat, a recunoscut frontiera de stat a acesteia. Prin urmare, nici nu se pune problema ca cineva să ameninţe integritatea teritorială a României sau graniţele ei. Iar în ceea ce priveşte ideea independenţei, domnul Ponta ar trebui să se întrebe mai degrabă ce suveranitate mai are ţara pe care o conduce, după ce a amanetat-o, practic, Fondului Monetar Internaţional. Noi, ardelenii, ne-am săturat ca Bucureştiul să administreze Ardealul ca pe un soi de colonie. Istoria ultimelor decenii a demonstrat - mai mult sau mai puţin - că, în mod succesiv, puterea de la Bucureşti este incapabilă de o guvernare corespunzătoare, creând în general mai multe probleme României, decât soluţii. După ce au dus ţara în faliment, acum încearcă să dreagă busuiocul cu credite externe şi minciuni politice", a precizat Tokes.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ