E CANICULĂ! Care sunt sfaturile medicilor pentru aceste zile

| 12 iun, 2014
Hidratarea este esentiala in zilele caniculare, cand este indicat consumul de apa, sucuri naturale si iaurturi, in timp ce bauturile cu continut ridicat de cofeina si alcoolul, inclusiv berea - care racoreste pe moment, apoi moleseste -, sunt nerecomandate, spune medicul Alis Grasu.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu, hidratarea este esentiala in zilele cu temperaturi ridicate. "Sa ne hidratam corect, pe de o parte cu lichide, apa minerala, apa plata, sucuri naturale neindulcite, iar pe de alta parte o hidratarea foarte buna poate fi asigurata de iaurt si de legumele si fructele proaspete, cu continut mare de apa. Se vor evita bauturile cu continut ridicat in cofeina si bauturile alcoolice. Berea ne racoreste pe moment, ulterior ne moleseste si ne face sa cadem in strada", arata dr. Grasu.



Medicul mai recomanda ca in zilele canciulare sa fie evitate plimbarile prin soare in intervalul 11.00-18.00.

 

"In intervalul 10.30-11.00 si 18.00 sa stam in camere ventilate, bine aerisite. Efortul fizic ar trebui oprit in acest interval. Daca, totusi, este musai sa umblam prin soare, atunci trebuie sa ne imbracam cu haine din bumbac, in sau matase naturala, haine ample, vaporoase, care sa impiedice incalzirea", a mai precizat dr. Alis Grasu.

 

Tot in perioadele caniculare, o atentie deosebita trebuie acordata varstnicilor, persoanelor cu dizabilitati si copiilor, a subliniat managerul SABI.





"Trebuie sa ne pese de cei de langa noi. Daca avem persoane cu dizabilitati, dependente de noi, sa le asiguram confort termic adecvat in locuinta sa le asiguram hidratare corespunzatoare. Sa nu asteptam sa ne ceara apa, ci sa le dam cate putin si constant, la 10-15 minute. La fel cu copiii mici. Sa fie hraniti cand cer si sa nu diversificam alimentatia, pentru ca sugarul nu poate suporta doua stresuri simultan - caldura si schimbarea alimentatiei. Schimbarile climatice se resimt in starea de sanatate", a explicat dr. Grasu.

 


Sursă: sanatate.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ