Ce să faci pe timp de CANICULĂ. Recomandările doctorilor

| 04 aug, 2014

Astăzi, luni, 4 august, a fost înregistrată cea mai călduroasă dimineaţă a anului. În jurul orei 8:00, pe litoral erau 27 de grade Celsius. Ce ar trebui să facem pe timp de caniculă? Iată sfaturile venite direct de la Ministerul Sănătăţii.

În zilele caniculare, se recomandă să se evite explunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00 şi să se consume, la fiecare 20 de minute, câte un pahar cu apă, chiar dacă nu există senzaţia de sete.

De asemenea, alimentaţia joacă un rol extrem de important. Pentru că au o mare cantitate de apă în compoziţie, specialiştii susţin că este esenţial să consumăm cât mai multe legume şi fructe proaspete.

Alcoolul ar trebui evitat pe caniculă. Medicii atrag atenţia că în zilele cu temperaturi foarte ridicate nu trebuie să bei nici măcar bere sau vin deoarece orice fel de alcool favorizează deshidratarea. La fel o fac şi sucurile carbogazoase sau cafeaua.

Medicii recomandă ca pe parcursul zilei să fie făcute cât mai multe duşuri călduţe şi să nu dăm aerul condiţionat la minim. Diferenţa de temperatură va fi astfel prea mare, lucru care ne poate afecta sănătatea.

Evident, trebuie să ne apărăm de soare purtând pălării, ochelari de soare şi haine lejere.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ