Efecte nocive ale unor aparate aparent banale

| 21 ian, 2014

Telefonul mobil, castile, hands-free-ul sau calculatorul sunt obiecte uzuale pe care le folosim permanent. Nu exista zi fara sa utilizam cel putin unul dintre aceste aparate.

Ba mai mult chiar, putem spune ca nu exista zi in care sa lipseasca unul dintre aceste obiecte din actiunile pe care le intreprindem. Le folosim excesiv, simultan, indelung fara a fi constienti de efectele lor asupra noastra. Afla efectele nocive ale celor mai banale aparate si cugeta mai mult asupra timpului dedicat lor.

Mouse-ul si tastatura

Obiecte aparent inofensive si neproducatoare de unde electromagnetice, aceste doua instrumente de lucru ale milioanelor de oameni si copii din toata lumea sunt adevarate focare de infectie, dezvoltand numeroase tipuri de bacterii extrem de periculoase si cu o durabilitate de "viata" foarte indelungata.

Un microbiologist britanic, James Francis, a realizat un experiment astfel: a curatat si analizat in laborator 33 de tastaturi, o clanta de la usa din baie si un capac de toaleta.

Iata ce a observat: patru dintre cele 33 de tastaturi prezentau niveluri ingrijoratoare ale prezentei bacteriei patogene staphylococcus aureus (o bacterie extrem de periculoasa, care poate produce infectii supurative sau septicemii la om si animale), iar pe una dintre ele, numarul bacteriilor il depasea cu 150 pe cel al limitei de siguranta. Acest numar era de 5 ori mai mare decat al bacteriilor prezente pe scaunul de toaleta.

Un alt studiu realizat de Universitatea din Washington a analizat tastaturile folosite de diferiti functionari publici si au constatat prezenta tipurilor de bacterii care se gasesc de obicei in materii fecale.

Atentie mare la tastatura si la mouse, si acesta din urma avand aceeasi tendinta de a "colectiona" diverse bacterii, unele dintre ele chiar mortale. Si nu mancati niciodata atunci cand folositi tastatura. Curatati tastatura si mouse-ul zi de zi cu solutii dezinfectante si inainte de a manca ceva dezinfectati-va bine mainile.

Imprimanta

Iti este greu sa crezi sau nu, daca ai ghinionul sa ai in preajma ta zi de zi o imprimanta, atunci te poti considera o persoana "poluata" cu particule de tus, care sunt extrem de toxice. S-a demonstrat ca o imprimanta emana mici particule de tus, toxice, care odata inhalate, au acelasi efect ca fumul de tigara inhalat in plamani, riscand astfel boli de inima, respiratorii si chiar cancer.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ