Zegrean, despre sesizarea privind validarea noului Guvern: E o situație absolut nouă

| 05 mar, 2014

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat miercuri că sesizarea privind validarea de către Parlament a noului Guvern reprezintă o situație absolut nouă.

Șeful CCR a spus că a primit sesizarea marți seară, prin fax, însă nu a văzut-o.

"Până nu văd ce cer ei acolo... Este o situație absolut nouă, astfel de situații nu am mai avut. Sigur am să vă spun imediat ce stabilim un termen. (...) Săptămâna aceasta, zilele sunt toate pline. Astăzi avem ședință de la 10, mâine avem ședință toată ziua. Vineri în general nu se țin ședințe. Or, nu putem până vineri. Nu știu cum am putea vineri să stabilim. Ar trebui să și citim dosarul", a afirmat Zegrean.

Întrebat dacă în urma unei asemenea sesizări ar putea să cadă Guvernul, Zegrean a răspuns: " Să dăm noi jos Guvernul? Nu. Numai Parlamentul poate să dea jos Guvernul".

El nu a comentat nici faptul că pe 8 martie expiră interimatul unuia dintre miniștri: "Nu scrie nicăieri că trebuie să avem 10 ministere sau 20 sau 100 de ministere. Nu se scrie în Constituție lucrul acesta", a arătat el.

Despre posibilitatea votării unui Executiv cu același program de guvernare, el a precizat că acest lucru o să-l spună când va fi judecată sesizarea.

Președintele CCR a mai precizat că, în situația în care efectele hotărârii de marți a Parlamentului, care a acordat încredere unei noi formule guvernamentale, sunt suspendate, Guvernul Ponta II rămâne în vigoare: "Da, pentru că nu a fost demis acest guvern . (...) El funcționează, țara este pe mâine bune, nu? Este guvernată. Este în regulă".

Zegrean a dat exemplul Belgiei atunci când a fost întrebat de arbitrajul pe care CCR trebuie să-l facă în contextul conflictului politic: "Nu putem decât să fim mândri, nu? (...) De exemplu, Belgia un an și jumătate nu a avut Guvern și se pare că dus-o mai bine în perioada aceea. Nu demult s-a întâmplat", a adăugat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ