Electrica, Hidroelectrica şi Complexul Oltenia vor fi listate la bursă în iunie

| 30 ian, 2014

Calendarul de listări la bursă agreat cu Fondul Monetar Internaţional nu a fost modificat, astfel că, în luna iunie, vor fi listate la bursă Hidroelectrica, Electrica şi Complexul Energetic Oltenia (CEO), a declarat, joi, ministrul de resort, Constantin Niţă, cu ocazia semnării unui contract de finanţare între Complexul Oltenia şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

'Nu avem întârzieri în calendarul de listări, dar să vedem ce spun consultanţii. Toate trei listările sunt prevăzute pentru luna iunie', a spus ministrul. La rândul său, directorul general al CEO, Laurenţiu Ciurel, a precizat că singurul lucru care ar putea întârzia listarea companiei pe care o reprezintă este majorarea capitalului social cu valoarea unor terenuri cu suprafeţe mari, care ar putea duce la creşterea cu 2-3 procente a participaţiei statului.

'Este posibil să avem o reacţie în instanţă din partea celuilalt acţionar, Fondul Proprietatea. Suprafeţele sunt foarte mari, iar valoarea lor este de sute de milioane de dolari, astfel că ar putea influenţa cu 2-3% structura acţionariatului', a spus Ciurel.

În urmă cu două săptămâni, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, declara că Hidroelectrica şi Electrica vor fi listate la bursă în iunie, iar Complexul Oltenia, în octombrie.

Tot atunci, Ciurel spunea că a solicitat listarea companiei pe care o conduce în octombrie, pentru a nu fi cotată pe piaţa de capital în acelaşi timp cu celelalte două. 'Nu trebuie să ne canibalizăm cu listările, pentru că vorbim de bani de pe aceeaşi piaţă. Din acest motiv, noi ne vom lista în toamnă, mai târziu decât ceilalţi', a precizat şeful CE Oltenia.

Toamna trecută, Guvernul a listat la bursă, în septembrie, un pachet de 10% din Nuclearelectrica, această companie devenind primul producător de energie de stat din România cotat pe piaţa de capital.

În noiembrie, un pachet de 10% din producătorul de gaze Romgaz a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti şi, alternativ, pe piaţa de capital de la Londra.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ