Premieră la Bursa de Valori Bucureşti: S-a listat un holding. Primele profituri

| 04 iul, 2014

Listarea Electrica. Listarea la bursă a Electrica reprezintă o premieră pentru piaţa de capital românească, întrucât este pentru prima dată când se listează la bursă un holding, a declarat Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, din cadrul Departamentul pentru Energie, prezent la ceremonia de deschidere a şedinţei de tranzacţionare în care îşi fac debutul acţiunile Electrica

Listarea Electrica. 'Listarea Electrica nu se poate compara cu nicio listare, cu nicio privatizare făcută până acum. Este o premieră pentru piaţa din România, pentru că nu listăm o companie, ci un holding, un grup de companii', a spus Dumitraşcu.

Grupul de companii Electrica include trei companii de distribuţie a energiei, o companie de furnizare, compania-mamă şi Electrica Serv, compania de servicii energetice. 'Nu cred că intermediarii îşi imaginau cât de greu va fi', a continuat Dumitraşcu.

Citeşte şi: Listarea Electrica – record pentru România

El a adăugat că Electrica are toate şansele să devină o companie-vedetă la BVB. 'Electrica are şanse mari să intre în careul de aşi al BVB', a susţinut oficialul.

Listare la Londra. Tranzacţiile cu acţiuni Electrica au debutat vineri, la ora 10:00, ora României, atât la Bursa de Valori Bucureşti, cât şi la cea de la Londra.

Şedinţa de tranzacţionare a bursei londoneze a fost deschisă de premierul Victor Ponta, însoţit şi de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Acţiunile Electrica au intrat la tranzacţionare pe piaţa reglementată, în cadrul Sectorului Titluri de Capital, Categoria 1 acţiuni, cu simbolul EL.

Profit. Micii investitori în oferta publică de acţiuni Electrica se grăbesc să vândă chiar din prima zi în care aceste titluri au intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ şi au reuşit să marcheze profituri de 6-7 % faţă de preţul la care au achiziţionat în ofertă, în urmă cu câteva zile.

Citeşte şi: Câţi bani a obţinut Electrica din listarea la bursă. Preţul pe acţiune este de 11 lei

După primele 45 de minute de la deschiderea sesiunii bursiere de vineri, au fost înregistrate peste 960 de tranzacţii cu acţiuni Electrica, în valoare totală de 11,5 milioane lei (2,6 milioane euro).

Acţiunile au fost tranzacţionate la preţuri între 11,05 lei şi 11,18 lei pe acţiune, ceea ce a adus un profit de 6-7 % celor care au achiziţionat acţiuni în oferta publică la un preţ cu discount, de 10,45 lei/acţiune.

Electrica a obţinut din listarea la bursă suma de 1,95 miliarde de lei, preţul final din ofertă la care acţiunile vor fi vândute investitorilor mari fiind stabilit la 11 lei pe acţiune.

În perioada 16-25 iunie, statul român a oferit 177 milioane noi acţiuni Electrica urmând ca, după vânzare, participaţia statului să se reducă la aproximativ 48,8%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ