Cel mai mare succes al statului român la Bursa de valori. Câți bani se încasează din vânzarea a 15% din Romgaz

| 01 noi, 2013

Oferta publică Romgaz a fost un succes, subscrierea a fost finalizată la un preţ de 30 de lei/acţiune, iar suma totală obţinută a fost de 1,734 miliarde lei (390,9 milioane euro respectiv 534,63 milioane dolari SUA), a anunţat vineri ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Oferta s-a încheiat joi, iar preţul a fost fixat la 30 lei pentru o acţiune, aproape de nivelul superior al intervalului stabilit, rezultând un cost de 9,25 dolari pentru certificate de depozit (GDR-uri) vândute pe piaţa de la Londra.

"Desigur, faptul că am ieșit cu această companie în afara țării este iarași un succes și intră în obiectivul nostru de internaționalizare a companiilor românești. Interesul pentru Romgaz a fost mult mai mare decat pentru Transgaz și Nuclearelectrica. Subscrierea s-a finalizat la pretul de 30 lei/acțiune", a spus Constantin Niță.

Statul a lansat pe 22 octombrie oferta prin care a scos la vânzare 15% din acţiunile Romgaz la preţuri între 24 şi 32 lei pe acţiune, estimând că va obţine între 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) şi 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro). stfel, suma atrasă se apropie de valoarea maximă vizată.

Aproximativ 40% din acţiunile şi certificatele globale de depozit din cadrul ofertei au fost vândute instituţiilor şi publicului din România şi 60% investitorilor instituţionali din afara României.

Includerea în ofertă a GDR-urilor cu listarea acestora pe Bursa de la Londra a avut succes, fiind alocat pe acest segment 36% din ofertă. La preţul stabilit, de 30 lei, capitalizarea de piaţă a companiei este de 11,6 miliarde de lei (3,6 miliarde de dolari).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ