VICTOR PONTA. Premierul Victor Ponta și partenerii americani vorbesc aceeași limbă

| 04 iul, 2014

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenței, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Duane Butcher, a facut o sinteză pozitivă la acțiunile făcute de România în cei doi ani ai săi de mandat petrecuți în țara noastră. Duane Butcher a salutat progresele extraordinare pe care România le-a înregistrat în lupta împotriva corupției și în asigurarea existenței unor instituții independente.

Același lucru a fost susținut și de către premierul Victor Ponta, care în cei trei ani de când reprezintă Guvernul și poporul român la recepția de Ziua Independenței a subliniat că 2014 este „mai însorit”. Interesul României este să aibă o societate transparentă și în care să domnească statul de drept, fapt pentru care liderul PSD găsește „rezonabile și binevenite” declarațiile americanilor cu privire la progresul înregistrat de țara noastră.

 

Totodată, premierul a sublinat că „parteneriatul special cu SUA a fost întotdeauna important pentru România” și că se bucură foarte mult să vadă că „este foarte important de asemenea și pentru Statele Unite”. Relația bilaterală SUA – România a condus țara noastră pe un trend pozitiv, mai ales prin ajutorul economic dat de către americani ce a dus la crearea a mii de locuri de muncă în țara noastră.

 

CITEȘTE ȘI: Ponta, la CNN: Politica este un sport sângeros în România

 

Mai mult, în discursul susținut în fața invitaților la recepție, Duane Butcher s-a declarat norocos că a avut șansa să aibă „două mandate pline de satisfacții în România” și că a cunoscut această frumoasă țară și pe poporul ei. Însă în ciuda provocărilor pe care țara noastră le-a întâmpinat  de-a lungul timpului, americanul a ținut să precizeze că „România ar trebui să fie mândră de ceea ce a realizat în cei 25 de ani de la Revoluție”.

 

CITEȘTE ȘI: Butcher: România e o ţară de o frumuseţe izbitoare. Sunt trist că voi pleca

De aceea, însărcinatul cu afaceri al SUA și-a exprimat regretul că va trebui să plece peste câteva zile, însă a dat asigurari că lasă România pe mâini bune – succesorul Dean Thompson fiind un diplomat cu experiența, care a primit numeroase distincții. Mesaj asemănător i-a trimis și Victor Ponta, acesta apreciind colaborarea excelentă și multele puncte de vedere comune.

 

Un punct de importanță maximă pentru relația România și SUA este desfășurarea lucrărilor de construcție la amplasamentul sistemului antirachetă de la Deveselu, care sunt conform calendarului și bugetului, iar acestea urmează să fie finalizate în 2015. În plus, România a fost un adevărat aliat al americanilor în Afganistan (Kandahar), motiv pentru care Duane Butcher a precizat că „forța, stabilitatea și prosperitatea României vor fi în continuare un model pentru țările din regiune”.

 

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta: România doreşte să arate că integrarea sa în NATO şi în UE a fost un succes

 

Ziua Independeței are ca origine istorică faptul că la 4 iulie 1776, cele 13 colonii engleze și-au proclamat independența față de Marea Britanie. În acest context, Thomas Jefferson a redactat „Declarația de independență”, care a fost adoptată de Congresul american. Independența SUA a fost recunoscută prin Tratatul de la Paris din 3 septembrie 1783.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ