Isterie nejustificată împotriva Avocatului Poporului

| 07 iul, 2014

Avocatul Poporului. De câteva zile asistăm la o altă stratagemă ieftină de manipulare, de acestă dată tema fiind reprezentată de relația dintre guvern și Avocatul Poporului. Totul a început printr-un articol publicat miercurea trecută de cei de la Gândul în care se încerca acreditarea ideii că executivul condus de Victor Ponta vrea să își fidelizeze Avocatul Poporului printr-o ordonanță care acordă acestei instituții o serie de avantaje.

Avocatul Poporului. Astfel, “bani de cazare în Bucureşti fără limite impuse, decontarea deplasării din localitatea de domiciliu în Capitală fără restricţii impuse de mijloace de transport sau de costuri, intrarea pe lista scurtă a excepţiilor de la interdicţia impusă în 2012 pentru achiziţii de protocol, "inclusiv zile aniversare", sunt câteva dintre beneficiile acordate de Guvern instituţiei Avocatului Poporului la conducerea căreia a fost instalat în aprilie, cu sprijinul PSD, fostul senator USL Victor Ciorbea. ”

Citeşte şi: Traian Băsescu i-a trimis o SCRISOARE lui Victor Ciorbea la o zi după ce l-a făcut SLUGARNIC

O zi mai târziu, adică joi, subiectul a fost abordat și de președintele Traian Băsescu, care în timpul evenimentul PMP ce marca doi ani de la suspendarea domniei sale din funcția de președinte a ținut să declare că: "domnul Ciorbea este cel mai fericit Avocat al Poporului de la Revoluţie, i s-a mărit bugetul, i s-au creat facilităţi să cheltuiască atât cât are nevoie şi veţi vedea că marele fost sindicalist Ciorbea va fi un Avocat al Poporului docil". El a mai continuat: "Un Avocat al Poporului responsabil ar fi atacat Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Legii Educaţiei, pe care a dat-o Guvernul de curând, şi care a făcut din nou, din Educaţie, un chioşc la care să se poată aciziţiona diplome".

Avocatul Poporului. Deși la prima vedere acest argument pare valid, dacă analizăm stiuația un pic mai în profunzime vedem că el nu se susține din punct de vedere principial. În fond, el se poate aplica într-o formulă identică oricărei organizații de stat care a primit mai mulți bani de la guvern în ultima vreme. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești Avocatul Poporului cu orice altă instituție pe care actualul executiv a hotărât să o finanțeze mai mult decât era prevăzut inițial în buget.

Citeşte şi: Victor Ciorbea spală puntea cu matrozul Băsescu

De exemplu, Justiția a primit de la cabinetul condus de Victor Ponta mai mulți bani decât de la guvernele anterioare. Dacă aplicăm logica celor de la Gândul, atunci se poate afirma ușor că executivul a dat bani pentru a influența justiția, afirmație pe deplin falsă. În fond, dacă guvernul ar fi obținut fidelitatea procurorilor și judecătorilor prin intermediul bugetului de stat, atunci nu ar mai exista toată această serie de politicieni ai puterii care au probleme cu justiția.

Avocatul Poporului. În realitate, fondurile pe care executivul condus de Victor Ponta le-a pus în ultimele luni la dispoziția mai multor instituții ale statului reprezintă o abordare responsabilă în raport cu activităţile pe care acestea le desfășoară. Dacă vrei ca statul să funcționeze bine, atunci este normal ca instituțiile acestuia să aibă bugete care să permită să își desfășoare activitatea într-o manieră rezonabilă. În final, abordarea guvernului nu are de a face cu intenția de a acapara instituțiile statului, ci le permite acestora să funcționeze cât mai bine și mai eficient.

Citeşte şi: CIORBEA: Am certitudinea că preşedintele va deveni cel mai mare susţinător al Avocatului Poporului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 iul, 2014
Pintea
Nu este avocatul poporului
Fiind numit de puterea politica el nu este avocatul poporului,ci al puterii
politice care l-a numit.Este o anexa a puterii politice cu rolul de a da o
interpretare juridica in folosul ei pt actele legislative pe care le emana
in interesul lor.Romanii este cel mai inapoiat popor care se lasa pacalit de toate promisiunile gogonate ale politicienilor.Internetul ne-ar permite sa alegem direct unele organisme publice legate de
apararea legalitatii si informarii corecte despre viata politica si economica din Romania.Ce mare lucru si ce mare cheltuiala ar fi sa
alegem prin vot electronic:judecatorii,sefii politiei,avocatul poporului,
membrii CCR ,conducerea TVR,sefii procurorilor,a curtii de conturi si a altor institutii importante.Acest lucr u ar insemna o grea lovitura data mafiei politice si coruptilor si i-ar implica si responsabiliza in
mod direct pe electorii romani.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ