CIORBEA: Am certitudinea că preşedintele va deveni cel mai mare susţinător al Avocatului Poporului

| 06 iul, 2014

Victor Ciorbea este convins că preşedintele Traian Băsescu cunoaşte foarte bine că instituţia Avocatul Poporului este autonomă şi independentă faţă de orice autoritate publică în stat şi că şeful statului va deveni 'cel mai mare sprijinitor' al acesteia.

'Am convingerea că domnul preşedinte ştie foarte bine că instituţia Avocatul Poporului este autonomă şi independentă faţă de orice autoritate publică în stat. Am certitudinea că dânsul va deveni cel mai mare sprijinitor al acestei instituţii, cam firavă la ora actuală, dar cu foarte multe atribuţii importante. În ce priveşte sesizarea, ea îşi urmează cursul. Am dat-o în lucru, este la examinare de către specialişti şi vom cere puncte de vedere de la iniţiatori şi de la ceilalţi', a spus Ciorbea, referindu-se la solicitarea preşedintelui Băsescu înaintată Avocatului Poporului de a sesiza CCR cu privire la OUG privind modificarea Legii educaţiei.

Întrebat ce explicaţii găseşte pentru 'atacul' preşedintelui, Ciorbea a spus că relaţiile dintre el şi şeful statului ţin de domeniul 'preistoriei'.

'Ţin de domeniul preistoriei relaţiile dintre noi şi ar fi cazul să intrăm măcar în istoria modernă, dacă nu contemporană. Îl văd prea des însoţit de fostul Avocat al Poporului, care are anumite frustări şi resentimente pe care pot să le înţeleg. Orice demers îl face, îl face ţinându-l de mână pe acest domn, care în ultima vreme a fost un adjunct al lui Pavelescu, un alt mare prieten al meu', a spus Ciorbea.

Preşedintele Traian Băsescu i-a adresat vineri lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, o scrisoare în care îi solicită să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu OUG 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educaţiei, cercetării ştiinţifice şi pentru modificarea unor acte normative.

În scrisoarea postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale se arată că ordonanţa de urgenţă menţionată a fost dată cu încălcarea prevederilor constituţionale referitoare la emiterea ordonanţelor de urgenţă. Astfel, şeful statului i-a solicitat Avocatului Poporului să analizeze posibilitatea de a-şi exercita competenţa 'de a sesiza direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a ordonanţei de urgenţă'.

Preşedintele Traian Băsescu declara joi că Victor Ciorbea este 'cel mai fericit Avocat al Poporului', fiind 'cumpărat prin facilităţi de ultimă oră' şi că acesta din 'slugărnicie' nu atacă ordonanţele de urgenţă, dând ca exemplu actul normativ care modifică Legea educaţiei.

OUG nr. 49/2014 privind modificările şi completările la Legea Educaţiei nr. 1/2011, care vizează stabilitatea sistemului de învăţământ şi creşterea performanţei acestuia a fost adoptată în şedinţa de guvern din data de 26 iunie şi publicată în Monitorul Oficial al României nr. 486 din data de 30 iunie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ