Voiculescu: Va fi un proces împotriva Monicăi Macovei

| 07 iul, 2014

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a anunţat luni că va susţine un proces împotriva eurodeputatei Monica Macovei pentru defăimarea României, în legătură cu o serie de declaraţii despre fraudarea referendumului din 2012 pe care aceasta le-a făcut în plenul Parlamentului European.

'Este vorba de un proces împotriva doamnei Monica Macovei pentru defăimarea României şi, să mă consult cu avocaţii mei, pentru subminarea economiei naţionale. Doamna Macovei a afirmat de la microfonul Parlamentului European că în România la referendum s-au furat milioane (...) de voturi. Între timp s-au deschis 2.000, cred, de dosare, am înţeles că 1.000 au NUP. Se aşteaptă terminarea celor 2.000 de dosare şi doamna Macovei trebuie să răspundă din ce cauză a defăimat România. Şi va răspunde şi penal, că există articol de lege pentru asta. Apropo de stat de drept şi de democraţie... Va fi un proces care va fi intentat de câteva ONG-uri care se ocupă de astfel de activităţi. (...) O să semnez şi eu, nu am niciun fel de problemă', a precizat Dan Voiculescu, după ce s-a prezentat la Poliţie, el fiind sub control judiciar în dosarul ICA.

Voiculescu a adăugat că nu are confirmarea că acţiunea împotriva Monicăi Macovei a început, dar a susţinut că se va întâmpla în zilele următoare.

Pe 12 septembrie 2012, europarlamentarul Monica Macovei a vorbit în plenul Parlamentului European despre fraude comise la referendumul de destituire a preşedintelui Traian Băsescu, estimate la 1,5 milioane de voturi.

'Procurorii cercetează fraude la referendum, sunt în lucru peste 500 de dosare. În unul din dosare sunt alegaţii de 1,5 milioane de voturi fraudate. Trebuie menţinute aceste dosare şi apăraţi procurorii pentru că se încearcă îndepărtarea lor. Fraudarea unui vot este forma de corupţie cea mai urâtă pentru că este împotriva poporului', declara atunci Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ