Dosarul Voiculescu ICA. Dan Voiculescu: Procurorul de caz intimida martorii

| 07 iul, 2014

Dosarul Voiculescu ICA. Dan Voiculescu a fost audiat luni, timp de aproximativ două ore, la Curtea de Apel Bucureşti, el susţinând în instanţă că nu sunt probe directe sau indirecte care să îl incrimineze în dosarul Voiculescu ICA.

Dosarul Voiculescu ICA. Dan Voiculescu a fost audiat luni, timp de aproximativ două ore, la Curtea de Apel Bucureşti, el susţinând în instanţă că nu sunt probe directe sau indirecte care să îl incrimineze în dosarul Voiculescu ICA şi că procurorul de caz de la DNA a intimidat martorii în timpul anchetei.

'Declar că în acest dosar nu sunt niciun fel de probe materiale directe sau indirecte care să mă incrimineze. Declar că procurorul de caz intimida martorii şi le spunea că Voiculescu trebuie găsit vinovat. S-a stabilit un prejudiciu fals de 60 de milioane euro. Din materialul de urmărire penală au dispărut 40 de volume. Una din infracţiunile de care sunt acuzat nu are nicio legătură cu mine. Toate activităţile mele au fost transparente', şi-a început declaraţia Dan Voiculescu.

Citeşte şi: Dosarul Voiculescu ICA. Dan Voiculescu: Sunt pensionar, nu mai sunt nici măcar oligarh

El a depus în instanţă un memoriu, care conţine şi o definiţie a infracţiunii de spălare de bani, dată chiar de preşedintele completului din dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan.

Dan Voiculescu le-a mai cerut magistraţilor să fie judecat şi pentru infracţiunea de folosire a influenţei de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, pentru care Tribunalul Bucureşti a decis că faptele s-au prescris.

În timpul audierii, judecătoarea Camelia Bogdan i-a cerut lui Voiculescu să detalieze modul în care a ajuns să aibă legătură cu ICA.

'Imediat după 1990, eu am făcut o analiză a sectoarelor economiei româneşti care nu erau acoperite de cerere. Printre priorităţi era presa. Setea de informaţii, după o perioadă lungă de cenzură, era foarte mare. Al doilea domeniu era cel al cercetării', a spus Voiculescu, subliniind că astfel a înfiinţat trustul de presă Intact şi s-a asociat cu Institutul de Chimie Alimentară.

Voiculescu a explicat că la ICA el a venit cu infuzia de capital, aproximativ 7-8 milioane euro până în prezent, iar institutul a venit cu capitalul fix, terenuri şi clădiri.

Întrebat de judecătoarea Camelia Bogdan cine 'controla' Grivco sau trustul Intact, Dan Voiculescu a precizat că el nu a fost nici director şi nici administrator în aceste companii.

'În anul 2000, am avut un mare necaz, mi-a murit soţia. După o perioadă în care am fost dărâmat şi am fost scos din circuit, în 2004 am revenit şi am intrat în Senat, dar am hotărât să nu mă mai implic în afaceri şi am donat totul fiicelor mele', a afirmat Voiculescu.

După audiere, Dan Voiculescu a părăsit sediul Curţii de Apel Bucureşti, însă procesul continuă cu audierea celorlalţi inculpaţi.

Citeşte şi: DAN VOICULESCU a fost audiat în dosarul ICA: Nu mi-e teamă. Ar fi neplăcută o pedeapsă cu EXECUTARE

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citeşte şi: Voiculescu: Va fi un proces împotriva Monicăi Macovei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ