Dosarul Voiculescu ICA. Dan Voiculescu: Sunt pensionar, nu mai sunt nici măcar oligarh

| 07 iul, 2014

Dosarul Voiculescu ICA. Dan Voiculescu a declarat luni că acum nu mai este 'oligarh', ci doar 'pensionar', susţinând că nu îi este teamă că va primi o condamnare cu executare în dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Agricole (ICA), însă recunoaşte că acest lucru este neplăcut.

Dosarul Voiculescu ICA. Dan Voiculescu a fost audiat luni de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul ICA, în care a fost condamnat anterior la cinci ani închisoare cu executare.

La ieşirea din sala de judecată, Voiculescu a spus că toate întrebările judecătorilor au fost corecte iar magistraţii au vrut să afle adevărul.

'Eu sper să am parte de o judecată dreaptă, aşa cum ar trebui să aibă parte toată lumea. Toate întrebările au fost corecte, fără niciun fel de încercare de a mă încurca. Instanţa a dorit să afle adevărul, cum s-au petrecut lucrurile din 1991-1992, de când am intrat în economia de piaţă, până astăzi. Judecătorii au fost corecţi. Toate întrebările au fost pertinente şi corecte', a precizat Voiculescu.

Citeşte şi: Dosarul Voiculescu ICA. DAN VOICULESCU cere strămutarea procesului la altă instanţă

Întrebat dacă îi este teamă de o pedeapsă cu executare în acest dosar, Voiculescu a spus: 'Aici nu este vorba de teamă, e neplăcută. Eu cred că dacă în ţara asta se fac nedreptăţi, ceea ce sper că nu este cazul, sunt nedreptăţi mult mai mari care se fac decât această nedreptate care mi se face mie'.

Dosarul TELEPATICA. De asemenea, DanVoiculescu a fost întrebat cum apreciază faptul că, în anul 2007, Ambasada SUA l-a inclus într-un top 5 al oligarhilor din România.

'În primul rând, cred că Ambasada SUA are alte meniri decât să stabilească oligarhii României. În al doilea rând, regret enorm că România are doar cinci oligarhi, pentru că oligarhii, pe lângă lucrurile rele, rele, rele, mai au şi lucruri bune, printre care şi faptul că asigură locuri de muncă. Aici nu este un concurs de locuri, ca atare nu ştiu pe ce loc sunt. De fapt, eu nu sunt pe niciun loc, sunt pensionar, nu mai sunt nici măcar oligarh. Sigur, toată lumea vrea să mă menţină ca oligarh. Nu mă deranjează'.

Voiculescu a mai explicat că el nu a fost niciodată în spatele cuiva, ci fost mereu în faţă, subliniind: 'Eu cred că de asta sunt şi aici de fapt, pentru că în loc să fiu în spate, am fost în faţă'.

Dosarul Voiculescu ICA. Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

Citeşte şi: Dan Voiculescu: Eu sunt pregătit pentru orice. Am intrat într-o bătălie, aşa e în bătălii

Dosarul Telepatia. În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ