Dosarul Voiculescu ICA. DAN VOICULESCU cere strămutarea procesului la altă instanţă

| 03 iul, 2014

Dosarul Voiculescu ICA. Surse judiciare sustin ca avocatii omului de afaceri Dan Voiculescu au cerut stramutarea procesului in care acesta este acuzat de fapte de coruptie catre o alta instanta pe motiv ca actualul complet NU ar fi impartial dupa ce la ultimul termen a respins pe banda rulanta toate solicitarile avocatilor lui Voiculescu si a celorlalti inculpati, potrivit ştiripesurse.ro.

Dosarul Voiculescu ICA. Urmatorul termen in dosarul ICA va fi pe 7 iulie.

Instanţa a pus sechestru pe 36 de hectare care aparţineau ICA, peste 9 milioane de acţiuni de la Compania de Cercetări Aplicate şi Investiţii donate de Dan Voiculescu fiicei sale Camelia Voiculescu şi pe alte 9 milioane de acţiuni donate celeilalte fiice, Corina Voiculescu.

De asemenea, instanţa a dispus sechestru şi pe averea altor inculpaţi, printre care şi asupra unui împrumut luat de Sorin Pantiş, fost ministru al Comunicaţiilor, de la HVB Bank.

Judecătoarea Camelia Bogdan le-a atras atenţia avocaţilor să nu lipsească la termenul din 7 iulie, pentru că oricum vor fi desemnaţi avocaţi din oficiu.

Citeşte şi: Dosarul Voiculescu ICA. Sechestru asigurător pe averea lui DAN VOICULESCU!

Dosarul Telepatia. Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

Citeşte şi: Dan Voiculescu a manipulat cu știință în chestiunea „telepatiei” din dosarul ICA

Dosarul TELEPATICA. În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iul, 2014
Liviu
Se pare ca si acești judecători sunt ai lui Băsescu, marinarul asta a încălecat de tot justiția!
04 iul, 2014
pacepa
stramutarea se va aproba
este dreptul lui voiculescu sa ceara acest lucru. si fie ca vor sau nu basistii, acest lucru se va aproba
04 iul, 2014
ronny
lovitura sub centura
asta da lovitura sub centura pentru basisti...nu prea mai au ei cum sa isi duca la final planurile
04 iul, 2014
pixel
foarte bine
o initiativa foarte buna. asa trebuia sa faca de mult timp. oricine ar vrea o judecata corecta, mai ales cand stii ca unii se straduiesc din rasputeri sa iti distruga viata
04 iul, 2014
kiaburu
----------
abia astept sa vad cum va fi si base stramutat de la cotroceni la jilava

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ