Dan Voiculescu va fi audiat în dosarul ICA pe 7 iulie

| 07 iul, 2014

Procesul lui Dan Voiculescu. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit marţi ca luni să înceapă audierea inculpaţilor în dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Agricole (ICA), printre care se află şi Dan Voiculescu.

 

Dosarul ICA. La termenul de marţi al procesului, avocaţii au încercat fără succes să amâne dosarul, ei solicitând inclusiv recuzarea celor doi noi judecători din dosar, Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.

Tot atunci, instanţa a decis extinderea sechestrului asigurator pus pe o parte din averea lui Dan Voiculescu şi a celorlalţi inculpaţi.

Citeşte şi: Dan Voiculescu: Eu sunt pregătit pentru orice. Am intrat într-o bătălie, aşa e în bătălii

Procesul lui Dan Voiculescu. Instanţa a pus sechestru pe 36 de hectare care aparţineau ICA, peste 9 milioane de acţiuni de la Compania de Cercetări Aplicate şi Investiţii donate de Dan Voiculescu fiicei sale Camelia Voiculescu şi pe alte 9 milioane de acţiuni donate celeilalte fiice, Corina Voiculescu.

De asemenea, instanţa a dispus sechestru şi pe averea altor inculpaţi, printre care şi asupra unui împrumut luat de Sorin Pantiş, fost ministru al Comunicaţiilor, de la HVB Bank.

Judecătoarea Camelia Bogdan le-a atras atenţia avocaţilor să nu lipsească la termenul din 7 iulie, pentru că oricum vor fi desemnaţi avocaţi din oficiu.

Citeşte şi: Cine sunt DENUNŢĂTORII lui Dan Voiculescu în dosarul în care este acuzat de şantaj

Dosarul ICA. Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

Citeşte şi: Dan Voiculescu, la DNA: E o nouă PORCĂRIE. Nu-i cunosc pe cei care spun că i-am şantajat

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

Dosarul lui Dan Voiculescu. De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ