Cum încearcă Guvernul să asigure viitorul companiilor din România

| 06 iul, 2014

Locuri de muncă. Problema locurilor de muncă bântuie Europa de ani buni, iar la nivelul Uniunii Europene se încearcă găsirea unor soluţii pentru a creşte rata de ocupare. De la mediul privat se aşteaptă acestă creştere a locurilor de muncă şi se pare că Guvernul României a înţeles acest aspect şi a aplicat o serie de măsuri interesante şi de perspectivă.

Locuri de muncă. Guvernul României vrea să impulsioneze creşterea ratei de ocupare prin metode care s-au dovedit deja eficiente. Una dintre ele este schema de ajutor de stat pentru companii. Astfel, până la sfârşitul anului 2020, peste 150 de companii vor beneficia de 600 de milioane de euro pentru a fi investite în active fixe de înaltă tehnologie, pentru realizarea de produse cu valoare adaugată mare, pentru piaţa internă şi export.

Investiţii. Alfel spus, companiile eligibile vor fi încurajate să facă investiţii în construcţii noi de orice tip, instalaţii tehnice, maşini, echipamente, transfer de tehnologie, acumularea de know-how sau cunoştinţe tehnice nebrevetate. Aceste investiţii vor duce automat la crearea de noi locuri de muncă şi stimulare a consulului, ceea ce va însemna mai mulţi bani pentru buget. Normal, că de aceşti bani vor beneficia doar companiile care îndeplinesc o serie de criterii, însă numărul estimat de autorităţi, de 150 de companii eligibile, este mai mult decât îmbucurător.

Citeşte şi: Viziunea Guvernului pentru Educației – incluziune, nu marginalizare

Însă acesta nu este singura măsură luată de Guvern pentru a creşte rata de ocupare. De curând, Florin Jianu, ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, a lansat strategia pentru IMM-uri, prin care se vizează o creștere netă de peste 220.000 de firme până în 2020. „Până în anul 2020 numărul de IMM-uri din țara noastră trebuie să crească de la 474.000, în acest an, la 670.000. De asemenea, numărul de IMM-uri active la o mie de locuitori ar trebui să crească de la 23 — 24, în 2014, la 37 în 2020. Nu în ultimul rând, ne dorim ca numărul total de angajați din IMM-uri să crească de la 2,623 milioane, în 2014, la 3,233 milioane în 2020", a afirmat Florin Jianu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ