Parlamentul și-a făcut datoria cu privire la reducerea CAS

| 03 iul, 2014

Reducere CAS. Decizia Parlamentului de a admite reducerea Contribuțiilor de Asigurări Sociale cu 5% reprezintă o nouă dovadă că România este pe calea corectă a dezvoltării economice, încurajării investițiilor și a susținerii mediului privat, fie angajatori sau angajați.

Reducere CAS. Parafrazându-l pe Victor Ponta, putem considera că în 2013 și în 2014 pariul cu economia a fost unul câștigător, lucru demonstrat atât de creșterea economică record (3,9% pentru primul trimestru al anului curent, potrivit celor mai recente estimări INS) dar și de numărul mare de măsuri stimulative pentru creșterea nivelului de trai adoptate recent.

Citește și: Isărescu: Singură, reducerea CAS nu este o soluţie

Parlamentul a votat reducerea CAS la angajator de la 1 octombrie, o măsură inițiată de Guvern într-un pachet care mai conține păstrarea cotei unice și scutirea de impozit a profitului reinvestit. Scăderea cotei CAS cu 5% a făcut parte din programul de guvernare al USL, înainte ca PNL să rupă alianța, și a fost o decizie acceptată în cadrul negocierilor Guvernului cu FMI.

Reducere CAS. Din fericire, pentru aplicarea măsurii nu va fi nevoie de nicio nouă sursă de venit sau taxă, iar impactul negativ pentru ultimul trimestru ca urmare a reducerii CAS este acoperit în totalitate, un lucru care va oferi şi mai multă încredere celor care investesc în România pe termene mediu şi lung şi creează locuri de muncă. Pentru anii ce urmează se are în vedere menținerea în vigoare a deciziei, urmând ca la construcția bugetelor pe 2015- 2016 să se facă alocările financiare necesare.

Reglementările din proiectul de lege adoptat prevăd diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcţie de condiţiile de muncă, pentru contribuţia de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat după cum urmează: 15,8% pentru condiţii normale de muncă; 20,8% pentru condiţii deosebite de muncă; 25,8% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă. Aplicată la salariul mediu brut pe economie de 2.395 de lei, câştigul este de circa 120 de lei.

Citește și: Reducere CAS. Ipocriza fără margini a lui CRIN ANTONESCU - PNL a absentat de la votul din Senat

Potrivit unui studiu realizat de Accace, una dintre principalele companii de externalizare și consultanță de afaceri din Europa Centrala si de Est, reducerea CAS cu 5% la angajatori va plasa România pe locul 2 în regiune în privința celor mai mici costuri cu asigurările sociale, după Slovacia.

Reducere CAS. Merită menționat că tot contextul în care vine votul parlamentului este unul foarte avantajos pentru țara noastră. INS a revizuit săptămâna aceasta datele referitoare la creşterea economică înregistrată de România în primele trei luni din acest an, în urcare de la 3,8% la 3,9%, comparativ cu perioada similară din 2013, precum şi cele raportate la ultimul trimestru al anului trecut, de la 0,1% la 0,2%.

Totodată, de la 1 iulie au intrat în vigoare niște măsuri care au schimbat direct nivelul de trai al românilor: salariul minim pe economie a crescut cu 50 de lei, ajungând la 900 RON; 27 de taxe și tarife parafiscale au fost eliminate sau comasate; aproape 1 milion de români pot beneficia de programul de reducere a ratelor bancare și acordarea de credite fiscale, iar românii vor putea plăti mai puțin la facturile pentru energia electrică. În plus, companiile din România vor putea beneficia de scutirea de impozit pentru profitul reinvestit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iul, 2014
cantautor
n-am priceput,esti singurul care lauda Parlamentul...
si in sondajele lui Sultanescu,apare la cei cu cea mai mica bruma de apreciere..si incredere
te gasisi tu,copil de casa,sa descoperi ceea ce nu s-a descoperit inca..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ