Coșmarul PDL-PNL – proiectul USL nu a fost abandonat

| 03 iul, 2014

Victor Ponta a declarat, miercuri, că refacerea USL ar putea fi încă în cărți cu partidul pe care îl va lansa fostul lider PNL, Călin Popescu Tăriceanu. Milioanele de români care au votat USL în alegeri știu că aceasta nu era o simplă alianță politică, ci un mod nou și corect de a face politică.

Rupere USL. Deși cei din actualul PNL au trădat voința electoratului în repetate rânduri și chiar au depus eforturi ca să inducă ideea că USL-ul e mort, îngropat și cu parastasul făcut, alianța începută în 2011 nu a reprezentat niciodată o simplă asociere de partide sau de lideri politici. USL-ul a apărut inițial ca reacție la un mod falimentar de a face politică, și anume cel manifestat zi de zi în mandatul lui Traian Băsescu, prin acțiunile sale și ale acoliților săi.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Voi candida împotriva lui Crin Antonescu la prezidenţiale

Curba în ac de păr făcută de Crin Antonescu și Klaus Iohannis nu avea cum să stingă focul care i-a mânat pe cei 7,4 milioane de alegători să iasă în vara anului 2012 să-și exprime dorința pentru o Românie în care să fie respectați și în care vocea lor să fie auzită și luată în seamă. Dovadă faptul că liberalii adevărați au părăsit corabia PNL, asaltată de oamenii președintelui, în momentul în care Vasile Blaga, inamic politic vechi al Uniunii, a fost invitat să țină un discurs la congresul partidului.

Partidul Liberal Reformator. Formațiunea unde s-au îndreptat refugiații de băsism din PNL, Partidul Liberal Reformator al lui Tăriceanu, are toate șansele să capitalizeze voturile alegătorilor nemulțumiți de trădarea PNL-ului actual, iar votul de încredere dat de premierul Ponta este un semnal important pentru cei care, alegători de dreapta non-băsiști fiind, s-au simțit jigniți de trișarea à la alba-neagra făcută de peneliști.

Citeşte şi: Câţi parlamentari intră în partidul lui TĂRICEANU? Preşedintele Senatului: Nu stau să fac contabilitate

Mai rămâne de văzut cât de repede poate fi construit partidul nou al lui Tăriceanu, pe lângă aspectele juridice fiind necesară și organizarea structurilor din teritoriu, precum și o comunicare eficientă cu electoratul. În acest sens, mesajele transmise de parlamentarii și membrii din teritoriu plecați din PNL în ultimele zile reprezintă un început cum nu se poate mai bun pentru Partidul Liberal Reformator și o licărire de speranță pentru votanții USL!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ