ELENA UDREA: Cei care au participat la lovitura de stat din 2012 se erijează în lideri ai dreptei

| 03 iul, 2014

Elena Udrea, preşedinte PMP, a declarat joi că mulţi dintre cei care au participat la 'lovitura de stat' din 2012, când preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie, astăzi se erijează în lideri ai dreptei, ca lideri ai clasei politice cu respect faţă de democraţie.

"Pentru că cei care uită trecutul sunt condamnaţi să îl retrăiască, iar noi am văzut cât de uşor poate fi să retrăim ceea ce s-a întâmplat în vara lui 2012 (când a fost suspendat din funcţie preşedintele Traian Băsescu - n.r.). Cu toate încercările USL din ultima perioadă, vorbesc atâta timp cât USL a existat oficial şi acum când există neoficial, toate încercările care USL le-a făcut de a lovi în statul de drept, de a şubrezi democraţia, de a pune stăpânire pe justiţie, de a întări controlul politic asupra justiţie, toate aceste lucruri se pot întâmpla din nou dacă nu avem curajul să privim la ceea ce a fost în 2012 şi să recunoaştem că mulţi dintre cei care au participat la lovitura de stat, cu ajutorul Parlamentului, astăzi se erijează în lideri ai dreptei, ca lideri ai clasei politice cu respect faţă de democraţie', a declarat Udrea la dezbaterea 'Democraţie şi stat de drept în România', organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi:  Traian Băsescu: Lovitura de stat din 2012 a fost coordonată de Ponta şi Antonescu


Ea a susţinut că cei din jurul lui Antonescu, care i-au fost alături în 2012, 'toţi parteneri, foşti parteneri' ai lui Victor Ponta şi ai PSD 'se erijează în vectorii dreptei'.

'Doi ani comemorăm de la debutul acelei acţiuni care a sfârşit, a culminat, cu suspendarea preşedintelui ţării. A doua suspendare şi probabil că dacă era după domnul Antonescu aveam parte şi de a treia în aceste zile şi luaţi de valul acesta al agitaţiei politice specifice înaintea perioadei campaniei pentru preşedinţie, riscăm să nu vedem pe cine susţinem astăzi. Cine sunt cei care culeg laudele unor reprezentanţi ai societăţii civile sunt aceiaşi care la braţ cu Ponta şi PSD în doar trei zile puneau în genunchi statul de drept şi în doar trei zile îl scoteau pe preşedintele Traian Băsescu, constituţional ales la Palatul Cotroceni, îl scoteau din administraţia prezidenţială şi cu voioşie domnul Antonescu se aşeza pe fotoliul de preşedinte. Astăzi, domnul Antonescu, fără să regrete nicio secundă ceea ce s-a întâmplat, cei din jurul lui, care i-au fost atunci alături, toţi parteneri, foşti parteneri ai lui Victor Ponta şi ai PSD astăzi se erijează în vectorii dreptei, în liderii dreptei, în cei care vorbesc despre nevoia de a avea o putere politică, un preşedinte la Cotroceni, care să reprezinte România şi să reprezinte pe mai departe democraţia şi statul de drept, ei care nu au avut niciodată respect pentru aceste valori', a spus Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ