TRAIAN BĂSESCU: Ordonanţele de urgenţă prin slugărnicia Avocatului Poporului rămân neatacate la CCR

| 03 iul, 2014

Traian Băsescu a declarat joi că Victor Ciorbea este 'cel mai fericit Avocat al Poporului', fiind 'cumpărat prin facilităţi de ultimă oră' şi că acesta din 'slugărnicie' nu atacă ordonanţele de urgenţă, dând ca exemplu actul normativ care modifică Legea educaţiei.

Traian Băsescu: "Putem spune că judecătorii constituţionali atunci când au avut posibilitatea au pus sub controlul Constituţiei legile trimise de Parlament şi au aplicat corecţiile necesare, dar nu putem spune că supremaţia Constituţiei este realizată atâta timp cât guvernele abuzează de ordonanţe de urgenţă, atâta timp cât au un Avocat al Poporului, singurul care poate ataca OUG, dar este supus politic sau pe care îl cumperi cu facilităţi de ultimă oră, cum s-a întâmplat în şedinţa de guvern trecută. Dl Ciorbea este cel mai fericit Avocat al Poporului de la Revoluţie încoace. I s-a mărit bugetul, i s-au creat facilităţi să construiască, atât este nevoie şi veţi vedea că marele sindicalist Ciorbea va fi un Avocat al Poporului docil', a afirmat şeful statului la dezbaterea 'Democraţie şi stat de drept în România', organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi:  Traian Băsescu: Lovitura de stat din 2012 a fost coordonată de Ponta şi Antonescu


El a susţinut că Avocatul Poporului ar fi trebuit să atace la CCR Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Legii educaţiei.

'Orice Avocat al Poporului responsabil ar fi atacat OUG de modificare a Legii educaţiei pe care de curând a dat-o Guvernul şi care a făcut din nou din Educaţie un chioşc la care să se poată achiziţiona diplome, doctorate cu rectori cu mandate desăvârşite şi cu patrimonii ale universităţilor private care sunt tratate exact ca proprietate asupra unui chioşc pe care, când cel care iniţiază formarea unei universităţi, cum avem foarte multe universităţi private, devine şi proprietarul patrimoniului. Este nepermis ca Avocatul Poporului, îmbuibat cu noile prevederi de drepturi materiale pe care le are, să nu atace această ordonanţă de urgenţă, mai ales că Educaţia este în domeniul organic', a spus Băsescu.

În opinia sa, în ceea ce priveşte supremaţia Constituţiei există o problemă de oameni, şi nu de legi.

'Din acest punct de vedere, cu supremaţia Constituţiei avem o problemă care ţine de oameni, şi nu de legi Dacă legile sunt bine controlate de Curtea Constituţională, este evident că ordonanţele de urgenţă, prin slugărnicia Avocatului Poporului, rămân neatacate, pentru că singurul care le poate ataca este Avocatul Poporului', a subliniat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ