Băsescu: Este necesară unificarea dreptei pentru prezidenţiale;PNL să regrete public lovitura de stat din 2012

| 03 iul, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, că este necesară unificarea dreptei pentru alegerile prezidenţiale, punctând că PNL trebuie să regrete public participarea la suspendarea sa din funcţie în 2012 şi că PMP trebuie să se considere 'o bărcuţă care se poate transforma într-un pachebot'.

'Este necesar pentru alegerile prezidenţiale o soluţie de unificare a dreptei în obiectivul câştigării alegerilor. Am văzut că PMP a fost eliminat de epavele celor două partide, PNL şi PDL. Vă rog să vă consideraţi o bărcuţă abia lansată la apă care se poate transforma într-un pachebot care să traverseze Atlanticul într-un timp record între Europa şi Statele Unite. Sunteţi un partid tânăr şi faptul că au încercat să vă discrediteze pentru rezultatul obţinut, un rezultat care, să nu vă supăraţi, eu l-am anticipat, pe motivul că nu aveaţi structuri şi am spus-o şi public la diverse emisiuni. (...) Va trebui găsită o soluţie, dar liberalii trebuie să ştie că mai ales după ce au reconfirmat săptămâna trecută că sunt gata oricând să intre într-o alianţă conceptuală cu PSD, trebuie să declare clar că regretă cele din vara anului 2012 şi dacă memoria îi ajută să-şi aducă aminte că au fost parteneri cu PSD şi cu România Mare şi în 2007 la cealaltă suspendare, dar măcar atunci când clar a fost lovitură de stat în 2012 trebuie să o regrete public', a spus şeful statului la dezbaterea 'Democraţie şi stat de drept în România', organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Palatul Parlamentului. 

El a susţinut că 'tupeul' PNL de a lua ca 'breloc' PDL 'depăşeşte ceea ce poate fi acceptat în politică'. 

'Nevoia de a se constitui o dreaptă care să meargă măcar în turul doi cu un singur candidat nu trebuie să vă împiedice să vă consideraţi izolaţi, sunteţi izolaţi de compromisul peste nişte limite admisibile pe care îl fac două partide care nu şi-au atins obiectivul în alegerile europarlamentare', a adăugat preşedintele Băsescu. 

El a precizat că nu spune că PNL nu trebuie atras în rândul partidelor de dreapta, mai ales că a aplicat pentru a intra în PPE, dar a indicat că liberalii au dat o probă că 'reflexul lor este să se ducă să se pupe cu PSD pe principiile lor', privind nerespectarea statului de drept, a distribuirii unui 'abuz' către ambasade. 

Şeful statului a felicitat PMP pentru rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare, arătând că obiectivul acestui partid îl reprezintă alegerile din 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ