Cine sunt politicienii care l-ar numi premier pe Traian Băsescu

| 04 iul, 2014

Traian Băsescu premier. De aproape 10 ani Traian Băsescu ocupă funcţia de preşedinte al României, el remarcându-se îndeosebi prin provocarea unor crize artificiale şi prin promovarea unui discurs conflictual. Iar ca şi cum nu ar fi suficient, o serie de politicieni din zona dreptei îşi arată sprijinul pentru ca actualul şef al statului să îşi continue cariera politică din funcţia de premier după expirarea mandatului la Cotroceni.

Regimul Băsescu. Reîntoarcerea dreptei la modelul politic Traian Băsescu, după ce actualul şef al statului a dus România în criză prin susţinerea unor măsuri de austeritate care i-au sărăcit pe români şi au îmbogăţit mafia portocalie, arată clar că partidele de dreapta nu au nicio soluţie în acest moment. Atâta timp cât liderii dreptei propun modelul promovat de Traian Băsescu se discreditează din start în ochii electoratului. De altfel, chiar şi înainte de scandalul Bercea Mondial-Mircea Băsescu, preşedintele nu mai avea nicio credibilitate nici măcar în ochii electoratului de dreapta care odinioară îi ierta  derapajele.

Citeşte şi: Presa străină: Traian Băsescu se află într-o situaţie dificilă, dar trebuie să meargă până la capăt

Udrea şi Băsescu. Una din persoanele cele mai vocale şi servile din mediul politic care s-a pronunţat întotdeauna pentru ca Traian Băsescu să deţină un rol important în viaţa politică după expirarea mandatului de preşedinte este Elena Udrea. Sprijinul fostei blonde de la Cotroceni nu trebuie să ne mire, căci aceasta îi datorează actualului şef al statului întreaga avere dar şi existenţa politică. De câte ori a fost nevoie, Elena Udrea a fost portavocea lui Traian Băsescu în PDL, şi mai nou în PMP. Recent însă, în luna mai a acestui an, întrebată de jurnalişti dacă l-ar desemna pe Traian Băsescu premier aceasta s-a arătat entuziastă: "Da, aş face lucrul acesta. Cred că ar fi cel mai bun prim-ministru pe care această ţară l-ar putea avea.”, a declarat la acea vreme preşedinta PMP.

Citeşte şi: Proiectul Iohannis 2014 – oamenii lui Băsescu să mai decidă soarta României pentru încă 10 ani

MRU şi Băsescu. Un alt lider din zona dreptei fidel şefului statului este preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu. În încercarea de a juca un rol în prim-planul scenei politice a plagiat-o pe Elena Udrea, susţinând o numire a lui Traian Băsescu  în funcţia de preşedinte. ”Cel mai bun premier pe care l-ar fi putut avea România este Traian Băsescu”, a declarat fostul premier pe 30 iunie 2014.

Antonescu şi Băsescu. Dacă din partea Elenei Udrea şi a lui Mihai Răzvan Ungureanu ne-am aştepta să sprijine numirea lui Traian Băsescu în funcţia de premier, nici alţi lideri din zona dreptei nu sunt mai departe de oastea de strânsură a liderului de la Cotroceni. Când încă era în USL, mai exact în luna mai a anului 2013, Crin Antonescu a declarat că l-ar numi premier pe actualul şef al statului deşi în toamna anului 2012 a câştigat alegerile pe un discurs anti-Băsescu, propunându-şi eliminarea definitivă din viaţa politică a preşedintelui. "Un partid sau coaliţie care câştigă alegerile parlamentare să vină la mine şi să-mi spună: Noi am câştigat alegerile parlamentare, Traian Băsescu e candidatul nostru oficial pentru premier. În acel moment, ar fi desemnat premierul României”, a afirmat fostul preşedinte al PNL.

Citeşte şi: Familia Băsescu face România de râs în presa străină

Iohannis şi Băsescu. Cu toate că Traian Băsescu nu l-a desemnat premier în 2009 pe Klaus Iohannis, actualul preşedinte al PNL e continuatorul ideilor lui Crin Antonescu. Primarul Sibiului nu s-a delimitat niciodată public de Traian Băsescu şi a lăsat senzaţia că e pe aceeaşi linie cu ceilalţi lideri de dreapta care se pronunţă pentru numirea acestuia ca premier.

După 10 ani în care Traian Băsescu a fost artizanul unor proiecte dezastruoase pentru România, acesta nu mai poate fi un nume viabil în politica românească. În acest moment, dacă vrea să aibă în mod real p şansă, dreapta trebuie să gândească în afara modelului furnizat de Traian Băsescu şi să găsească noi lideri care să vină cu un proiect credibil pentru România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iul, 2014
iani
tichie de margaritar
numai un om cu mintea zdruncinata,poate gandi,ca functia de primministru ,i se cuvine lui Basescu,oare nici in al doisprezecilea ceas,romania sa nu scape de un comunist,rau,dusmanos razbunator,avid de putere?chiar asa de blestemati pot fi romani? eu cred ca a venit vremea ,ca Romania,cu locuitori iei,sa traiasca o alta viata,mai buna,asa cum este programata de noul presedinte,tanar cu putere de munca,receptiv la nevoile poporului,iubeste poporu si poporu il vrea,pe PONTA,nu pe altu
06 iul, 2014
viorel
PIRATUL DEFUNCT
FEREASCĂ DUMNEZEU SĂ MAI AJUNGĂ BEŢIVUL ŞI PRIM MINISTRU PUTEM SĂ NE MUTĂM DIN ROMÂNIA .....
04 iul, 2014
manta iuliana
se stie clar ca asta ar fi cea mai buna solutie pentru Romania,macar pentru continuarea reformei in Justitie
04 iul, 2014
cantautor
afirmatia :"căci aceasta îi datorează actualului şef al statului întreaga avere "...este de un cretinism rar..
Este demna de Palada,desi este scrisa probabil de Sultanescu...
atata minte au primit ereditar...consilierii lui Ponta
Uita Sultanescu de faptul ca Ponta a fost discipolul lui Nastase?
ca acesta a proliferat grupul Bitner-Petrache-Cocos?
nu uita ,dar se face ca uita...
nu e prost,dar de face ca e....insa e posibil sa ramana asa..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ