Traian Băsescu a comemorat demiterea sa de către majoritatea românilor

| 03 iul, 2014

Scena politică internă a fost joi dimineaţa martora unui moment cel puţin bizar. Fundaţia Mişcarea Populară condusă de Cristian Diaconescu a organizat o dezbatere pentru a marca doi ani de la suspendarea şefului statului în anul 2012.

Chiar dacă s-a dorit un eveniment de reactivarea publică a preşedintelui Băsescu, pretextul utilizat demonstrează cât de servili sunt acoliţii lui Traian Băsescu când vine vorba de a-i crea un culoar şefului statului.

”Îmi pare rău, asta e realitatea şi poate dăm filmul înapoi şi intelegeţi de ce România are nevoie de un partid nou”, a declarat Traian Băsescu. El a precizat că se referă la oameni care au profitat de evenimente pentru a se afirma ca apărători ai statului de drept, dar care astăzi ”sunt în banca compromisului murdar”. ”Sunt aceiaşi care acum sunt în mizeria compromisului exact cu cei care au dat lovitura de stat”, a afirmat preşedintele.

Citește și: Traian Băsescu: Lovitura de stat din 2012 a fost coordonată de Ponta şi Antonescu

Apoi, şeful statului l-a luat la ţintă pe Victor Ciorbea, noul Avocat al Poporului. "Domnul Ciorbea este cel mai fericit Avocat al Poporului de la Revoluţie, i s-a mărit bugetul, i s-au creat facilităţi să cheltuiască atât cât are nevoie şi veţi vedea că marele fost sindicalist Ciorbea va fi un Avocat al Poporului docil", a spus Băsescu.

Ceea ce uită însă preşedintele Băsescu este că evenimentul organizat de Fundaţia Mişcarea Populară este, de fapt şi de drept, o comemorare a demiterii pe care în iulie 2012 au votat-o în număr mare. Mai precis, 7,4 milioane de cetăţeni români au votat în favoarea demiterii lui Traian Băsescu. Numai că şeful statului, în loc să se conformeze votului, a preferat să rămână la Cotroceni, împotriva voinţei poporului. Numai că referendumul de acum doi ani a schimbat radical datele problemei și coordonatele mandatului lui Traian Băsescu.

Citește și: CRIN ANTONESCU îi răspunde lui Traian Băsescu: Nu a existat nicio lovitură de stat în 2012

Reîntors la Cotroceni, președintele, care altădată se pretindea a fi un fel de ”campion” al poporului, a arătat că ține mai mult la scaunul propriu decât la respectarea voinței alegătorilor români. El a demonstrat că este în stare de orice pentru a rămâne la Cotroceni, chiar și să îndemne la boicotarea unei consultări referndare prin care românii aveau prilejul să își exercite în mod direct suveranitatea.

Lipsit de facto de orice putere și părăsit de majoritatea vechilor săi suținători, Traian Băsescu s-a concentrat asupra perspectivelor de a rămâne în viața politică după terminarea mandatului de la Cotroceni. Și, după ce PDL a rupt cordonul ombilical care l-a legat atât timp de Traian Băsescu, președintele nu a mai avut o altă alternativă decât să încerce rapid construirea unui vehicul electoral nou. Numai că socoteala de acasă nu s-a mai potrivit cu cea din târg. În contextul în care președintele nu a mai reușit să revină la cotele de popularitate pe care le înregistra acum câțiva ani, Traian Băsescu nu a mai putut tracta după sine Partidul Mișcarea Populară, iar noua formațiune a încercat să ardă etapele aspirând nemulțumiții din PDL.

Citește și: ELENA UDREA: Cei care au participat la lovitura de stat din 2012 se erijează în lideri ai dreptei

E adevărat că Traian Băsescu a reuşit în mod nelegitim să îşi prelungească şederea la Palatul Cotroceni cu încă doi ani şi jumătate, până în noiembrie 2014, ignorând voinţa majorităţii românilor. Începând însă cu luna decembrie, România va ieşi de sub zodia nefastă a lui Traian Băsescu şi va avea cel mai probabil la conducere un preşedinte social-democrat, dedicat agendei reale a românilor.

Citește și: TRAIAN BĂSESCU primește replică DURĂ de la VICTOR CIORBEA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iul, 2014
cantautor
ptr Sultanescu:la referendum sunt "alegatori"?
Vineri dimineața, Curtea de Apel București l-a condamnat pe fostul președinte al CJ Argeș Constantin Nicolescu la 9,5 ani de închisoare.

Interesant este că nu cu mult timp în urmă, premierul Victor Ponta, prezent la Pitești, a declarat că în noiembrie Băsescu va fi îndepărtat de la Cotroceni și astfel “va fi salvat și Constantin Nicolescu, care niciodată nu a fost învins la vot”.

Declarația a fost făcută pe 10 aprilie. Cu același prilej, Ponta a afirmat că va trebui băgat la pușcărie Mircea Andrei, unul dintre cei mai puternici lideri ai opoziției din Argeș, președintele Mișcării pentru Argeș și Muscel.
04 iul, 2014
catalin
comemorare
sa vezi cind o sarbatorii condamnarea sa
04 iul, 2014
Alex
Agaricii
acest pacalici national,sfideaza!V-am 'ciuruit' .Un expresedinte de kko!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ