Veşti bune. Guvernul majorează îndemnizaţia pentru persoanele cu handicap şi pensiile sociale

| 03 iul, 2014

Indemnizație persoane cu handicap. Indemnizaţia pe care o primesc persoanele adulte cu handicap grav nu a mai fost actualizată din anul 2008. Mai mult, fost guvern PDL, condus de tandemul Basescu – Boc, i-a tratat la diverse pe aceşti oameni aflaţi în imposibilitatea de a avea o viaţă normală. Însă, acum lucrurile s-au schimbat.

Indemnizație persoane cu handicap. Ministrul Muncii Rovana Plumb a precizat că se lucrează la câteva scenarii a.î. indemnizaţia persoanelor cu handicap să fie majorată cu 30%. „Am pregătit, am făcut calculul, astfel încât să majorăm indemnizația pentru persoanele cu handicap cu 30%. Urmează să discutăm cu Ministerul Finanțelor să vedem dacă putem să majorăm indemnizația din acest an”, a declarat Rovana Plumb la România TV.

În contextul în care ajutorul oferit de stat pentru o persoană cu dizabilităţi variază între 230 şi 290 de lei, o mărire cu 30% ar însemna un venit suplimentar cuprins între 69 de lei şi 87 de lei. În continuare este puţin, însă trebuie să fim realişti şi să vedem partea plină a paharului. Măcar nu se taie din venitul acestor persoane, ci se adaugă nişte bănuţi.

Indemnizație persoane cu handicap. Pe vremea guvernelor PDL nici nu se putea lua în calcul aşa ceva, iar acei oameni erau priviţi cu dispreţ. Traian Băsescu declara în iunie 2009 că România riscă să devină „un popor de asistaţi social”. Bine că pentru categoriile defavorizate nu erau BANI, în schimb existau bani pentru clientela politică (vezi jaful de la Hidroelectrica, Poşta Română, precum şi la alte companii de stat).

O altă veste bună vizează persoanele cu pensiile mici. „Pensiile mici sunt în continuare în analiză. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla din 2015. Este vorba despre pensiile sociale, de 350 de lei și nu numai. Probabil ne vom duce undeva la 400 de lei", a spus ministrul Rovana Plumb. De asemenea, nu trebuie uitat faptul că de la 1 iulie SALARIUL minim a ajuns la 900 de lei. Toate aceste veşti bune nu ar fi fost posibile fără creşterea economică consistentă a ţării noastre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 noi, 2014
ionelia
indemnizatia
Am inteles ca se mai acorda o pensie sau indemnizatie de 300 -400 lei . Pe baza unor acte medicale si certificatul de handicap,te prezinti cu ele la fortele de munca . In baza carei legi se acorda aceasta indemnizatie? Beneficiaza toate persoanele cu handicap sau numai cei cu gradul 1 grav . Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
06 noi, 2014
calin ioan lucian
indemnizatia
as vrea sa va spun ca de 6 ani nu sa mai marit aceasta indemnizatie si bine ar fi sa se mareasca cu 30 la suta dar dupa cum a zis rovana plumb de la anul va fi majorata cu 16 la suta si sunt foarte multumit ca in sfarsit vati gandit si la noi cei cu handicap nu e mult dar e bine si acei 40 de lei care ii voi lua eu in plus eu de exemplu am 234 si voi lua 275 e bine si mar bucura sa se indexese retroactiv cu pana la 30 la suta eu am gandit sa mai dati 7.5 in uinie si indecembrie inca 7.5 ca sa se ajuga la 30 la suta asa cum sa zis din prima euva multumesc si sper sa fie adevarat si nu minciuna ca nu se mai poate tai cu aceasta indemnizatie de 2344 cat era in prezent va doresc o zi buna in continuare

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ