Veste BUNĂ pentru familiile cu venituri reduse. Ce pregăteşte ministrul muncii

| 01 iun, 2014

Ministerul Muncii ia în calcul acordarea, din ianuarie 2015, a unei sume suplimentare, alături de alocaţie, copiilor care provin din familiile cu venituri reduse, a anunţat, duminică, ministrul de resort, Rovana Plumb.

În ceea ce priveşte alocaţiile pentru copii, vrem ca din anul 2015 să venim cu un ajutor suplimentar pentru copiii care au nevoie, pentru copiii care vin din familii cu venituri reduse şi lucrăm la acest obiectiv, în aşa fel încât, din ianuarie 2015, copiii să beneficieze de o suplimentare a alocaţiei', a spus ministrul Muncii, prezent la un eveniment dedicat copiilor, organizat la Muzeul Satului.

Rovana Plumb a precizat că alocaţia se va menţine la nivelul actual, de 42 de lei, dar copiii din familiile cu venituri reduse vor putea primi o sumă suplimentară. Ea nu a menţionat, însă, la cât s-ar putea ridica această sumă.

'Practic, alocaţia va rămâne aceeaşi, de 42 de lei, dar vrem să venim cu o suplimentare a venitului la nivelul fiecărui copil care se află în familiile care au nevoie de ajutor', a subliniat ea.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), cu sprijinul UNICEF România, au sărbătorit, duminică, la Muzeul Satului, Ziua Internaţională a Copilului.

La eveniment au luat parte ministrul de resort, Rovana Plumb, preşedintele ANPDCA, Gabriela Coman, şi reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ