Veste bună pentru bugetari. Se măresc salariile de la 1 ianuarie 2015

| 15 mai, 2014

Salariile bugetarilor vor creşte de la 1 ianuarie 2015, procentul urmând să fie stabilit după consultări cu organismele financiare internaţionale, a declarat joi, la Timişoara, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

'După ce pleacă instituţiile internaţionale vom putea comunica exact cifra de creşteri salariale. Ca urmare a măsurii implementate de Guvern de creştere a salariului minim pe economie, în momentul de faţă fiind 850 de lei, avem 15 clase de salarizare care se suprapun, de la 1 iulie vom avea 29 de clase de salarizare care se suprapun. Intrăm în discuţii cu instituţiile internaţionale, astfel încât să avem începând cu 1 ianuarie 2015 o creştere decentă a salarizării în sistemul bugetar', a spus ministrul Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă. 

Ministrul Muncii a precizat că de aceste majorări salariale vor beneficia toţi bugetarii, indiferent că este vorba despre administraţia locală sau centrală.

Rovana Plumb a mai adăugat că ministerul pe care-l conduce continuă recalcularea pensiilor pentru repararea nedreptăţilor din guvernarea PDL şi are în vedere şi creşterea alocaţiilor de stat pentru copii de la 1 ianuarie 2015, în funcţie de vârsta şi de venitul familiei din care provine minorul.

Ministrul a subliniat faptul că aceste majorări ale veniturile vor avea loc în mod real şi că nu este vorba despre simple promisiuni de campanie electorală, ea menţionând şi că nu a agreat măsurile represive luate paneuropean în timpul crizei economice - tăieri de salarii, de pensii sau de alocaţii, şi reduceri ale locurilor de muncă -, deoarece au creat sărăcie şi au adâncit suferinţa umană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 dec, 2014
Horge Vasile
Salariile bugetarilor din primarii
Prin Legea de aprobare a OUG 103/2013 indemnizaţiile primarilor si a viceprimarilor se stabilesc potrivit Legii cadru 284/2010. Plebea (adica ceilalti functionari din primarii sunt lasati de izbeliste, cu salarii de mizerie). Motivatia d-lui V.Ponta: Secretarii au salarii mai mari decat primarii. Compara aratand ca primarul din Comuna Stiuca are salar mai mic decat secretarul Municipiului Bucuresti. De ce nu compara primarul cu secretarul de la aceeasi UAT?, daca vrea sa fie correct sis a castige increderea romanilor. Culmea acum anunta ca la cadrele didactice a alocat banii necesari pentru recuperarea diminuarilor Guvernului Boc, iar de nou nici acum in ultimul ceas nu aminteste.
Asta nu compara merele cu perele ci compara elefantul cu trestia de zahar.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ