Rovana Plumb: Pensiile s-ar putea majora în 2015 cu mai mult de 4,5%

| 21 mai, 2014

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, la Târgovişte, la o întâlnire cu pensionarii, că în 2015 pensiile ar putea fi majorate cu mai mult de 4,5%, în funcţie de creşterea economică.

''Pentru anul 2015, în momentul de faţă putem prognoza o creştere minimă de 4,5%, însă este posibil ca urmare a creşterii economice această majorare să fie mai mare. Dar, în momentul de faţă, datele indică un 4,5%. Desigur că lucrăm, împreună cu Casa Naţională de Pensii, cu Direcţia de Asigurări Sociale, cu Ministerul de Finanţe, astfel încât încadrându-ne în cadrul fiscal bugetar să putem din 2015 să majorăm pensiile mici. Nu am finalizat încă acest calcul, de aceea nu vă putem comunica o cifră anume în ceea ce priveşte această creştere a pensiilor mici'', a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

Aceasta a adăugat că a preluat solicitarea pensionarilor ca tichetele de călătorie să fie transformate în tichete de masă şi se analizează această variantă.

''Pe lângă acest obiectiv pe care îl urmărim pentru a-l putea atinge în 2015 de majorare a pensiilor mici, desigur că, în funcţie de posibilităţile raportate la cadrul financiar bugetar, vom vedea legat de solicitarea pe care dumneavoastră aţi făcut-o de a transforma tichetele de călătorie în tichete de masă, cum putem să facem acest lucru'', a spus Rovana Plumb.


Tag-uri: pensii, Rovana Plumb
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ