Elevii vor studia cea de-a doua limbă străină începând cu clasa a III-a

| 28 mai, 2013

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, astăzi,  că în doi ani de zile elevii vor începe să studieze cea de-a doua limbă străină încă din clasa a III-a, în loc de clasa a V-a, cum se întâmplă în prezent. Această măsură vine dupa ce a fost coborâtă vârsta la care se învaţă obligatoriu prima limbă străină, şi anume de la 6 ani, anunţă ministrul.

Toate studiile arată că o limbă străină se învaţă mult mai usor în grupa de vârstă 3 - 8 ani, decât de la 8 ani în sus. De aceea noi am coborât vârsta la care se introduce prima limbă străină ca limbă obligatorie. Vom coborî, nu acum pentru ca ar fi prea brusc, dar în 2 ani vom coborî vârsta la care se începe a doua limbă străină, şi anume de la clasa a V-a cum este acum la clasa a III-a, astfel încat şi pe această componentă noi sa pregatim copiii noştri pentru ceea ce au de facut în urmatoarele decenii", a anunţat ministrul Educaţiei.

Noile planuri cadru pentru învăţământul primar prevad obligativitatea studierii primei limbi străine de la clasa pregatitoare. Limba modernă este prevazută cu câte o ora pe săptămână în clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a, urmând ca în clasele III si IV elevii să facă două ore pe săptămână la această materie.

Ministrul Educaţiei a revenit şi la ideea introducerii grupei mari de la grădiniţă în învăţământul obligatoriu. "În sensul reducerii abandonului şcolar, estimarea noastră la nivelul Ministerului Educaţiei este ca în cel tarziu 2 ani de zile noi va trebui să coborâm vârsta la care copilul sa fie obligatoriu integrat în învăţământul formal, respectiv să existe obligativitatea de a parcurge cel puţin grupa mare la gradiniţă", a declarat Remus Pricopie. Acesta a susţinut că "sunt state în Uniunea Europeana care încep învăţământul obligatoriu la 4 ani şi sunt state care încep învăţământul obligatoriu la 3 ani".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ