Elicopter SMURD prăbuşit. Tiberiu Niţu: Strigătele de ajutor se puteau auzi de pe margine

| 14 ian, 15:17

Elicopter SMURD prăbuşit. Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat astăzi că, în urma expertizei realizate de anchetatori, s-a stabilit că strigătele victimelor – aşa cum au fost prezentate într-o înregistrare, imediat după accidentul de elicopter – sunt reale.

Ţipetele se puteau auzi până la mal, a stabilit expertiza. Expertiza nu a fost deloc uşoară, având în vedere că anchetatorii au fost nevoiţi să aştepte condiţii meteorologice asemănătoare celor din ziua producerii accidentului, pentru a putea face o înregistrare cu acelaşi tip de telefon cu cel folosit atunci, de pe mal, relatează digi24.

Secretarul de stat Raed Arafat anunţa în 28 decembrie 2014 că Parchetul a cerut experimente în cazul elicopterului prăbușit în lacul Siutghiol, care să determine dacă strigătele victimelor se puteau auzi până pe mal.

Citeşte şi:  Elicopter SMURD prăbuşit. Raed Arafat: Dacă voi ieşi vinovat, îmi asum responsabilitate și plec


„Un scafandru, îmbrăcat cu echipamente de protecţie, fiind apa foarte rece, a coborât în apă şi a strigat încontinuu pentru a fi înregistrat din apă. Acest experiment a fost făcut cu sprijinul ISU, pentru că ei au pus la dispoziţie barca şi scafandrul respectiv şi s-a înregistrat din nou de pe mal”, spunea atunci secretarul de stat.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ