Emil Boc: Clujul ar primi cu bucurie Campionatul European de Gimnastica. Nu ne-am face de ruşine

| 24 ian, 11:15

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri, dupa ce Romania a primit dreptul de organizare al CE de gimnastica din 2017, ca sala din oras, de 7.200 de locuri, nu s-ar “face de rusine” cu organizarea evenimentului, iar municipalitatea este pregatita pentru cofinantare.

“Cluj este tot Romania si este pregatit sa organizeze si sa primeasca competitii internationale de mare anvergura, inclusiv un Campionat European de gimnastica. Pentru multi ani de aici inainte, Sala Polivalenta din Cluj va fi cea mai buna pentru mari evenimente. Pardoseala se poate demonta si repune pentru orice sport, inclusiv gimnastica. Exista cubul de transmisii ca in NBA, unic in Romania, dar si toate facilitatile, inclusiv posibilitatea sa extindem capacitatea pana la 10.000 de locuri. Sala Polivalenta din Cluj este nu doar construita si functionala, dar si deja acreditata de federatii internationale”, a declarat Emil Boc, pentru Mediafax.

Primarul din Cluj-Napoca a facut referire si la publicul clujean, obisnuit cu mari performante in sport de-a lungul anilor.

“Publicul clujean este nu doar iubitor de sport, ci si avizat, ar primi cu bucurie un eveniment atat de important ca acest Campionat European de Gimnastica. Am fi cu totii mandri, nu doar pentru Cluj si Transilvania, ci si pentru Romania. Cred ca nu ne-am face de rusine la Cluj cu Sala Polivalenta si organizarea, avem experienta deja cu Capitala Europeana a Tineretului din 2015 si suntem pregatiti pentru orice”, a mai spus Emil Boc.

Intrebat daca municipalitatea s-ar implica si in partea de sustinere financiara a CE de gimnastica din 2017, bugetul evenimentului fiind estimat la cel putin un milion si jumatate de euro, Boc a raspuns: “Suntem pregatiti pentru cofinantare”.

El s-a declarat un fan al gimnasticii si crede ca organizarea Campionatului European la Cluj ar putea reprezenta momentul relansarii Romaniei spre topul mondial.

“Octavian Bellu si Mariana Bitang sunt monstrii sacri ai gimnasticii romanesti. Nadia Comaneci, Emilia Eberle, Sandra Izbasa si fetele de acum, dar si antrenorii lor merita tot respectul nostru. Sunt convins ca de la Cluj Romania s-ar relansa ca o putere mondiala, mai ales in perspectiva olimpica”, a incheiat Emil Boc.

Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica (FRG), Adrian Stoica, a anuntat, vineri, ca Romania va organiza Campionatele Europene de Gimnastica din 2017, aceasta fiind a doua editie gazduita de tara noastra dupa cea din 1957, prima a competitiei.

seful FRG mai spune ca infrastructura necesara organizarii CE din 2017 a fost prezentata acum doar “in poze”.

“Noi am prezentat niste poze, iar ele trebuie sa devina realitate. Ma refer la noua Sala Polivalenta din Bucuresti. Responsabilitatea se intinde pe mai multi ani si include mai multi factori responsabili, nu doar federatia”, a spus Stoica.

El a facut comentarii si in privinta unei alte posibile gazde a CE din 2017, Cluj-Napoca, daca sala din Bucuresti nu va fi terminata la timp.

“Nu am prezentat aceasta varianta, si nici nu va fi prezentata decat daca se vor complica lucrurile cu sala din Bucuresti. Noi trebuie sa stim cu ce mergem la razboi, cum se spune”, a incheiat Stoica.

Tot vineri, ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, dupa ce Romania a fost desemnata gazda CE de gimnastica din 2017, ca este o mare responsabilitate si nu concepe ca noua Sala Polivalenta din Bucuresti, de 12.000 de locuri, sa nu fie terminata la timp.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ