Eugen Orlando Teodorovici, prima reacție în mega-scandalul de la Finanțe

| 02 oct, 10:08

Eugen Orlando Teodorovici se apără în scandalul numirilor controversate de la Finanțe. Asta după ce, în presă, au apărut înregistrări ale unor angajate ale ministerului condus de Eugen Orlando Teodorovici.

În convorbirile publicate de LumeaPolitică.ro, se vorbeşte despre numiri controversate în posturi-cheie, dar și despre posibile aranjamente făcute la concursurile instituției.

De asemenea, este amintit și scandalul în care a fost implicat fostul şef al Transelectrica. În replică, ministrul Finanţelor Publice a scris într-o postare pe Facebook că a promovat în funcții doar oameni competenți și nu are nimic de ascuns.

Eugen Orlando Teodorovici se apără după ce în presă au apărut mai multe înregistrări care ar fi avut loc între două angajate ale Ministerului Finanţelor Publice. Ambele, spun jurnaliștii portalului lumeapolitică.ro, sunt în posturi-cheie, numite fără concurs. Angajatele dezbat problemele cu care se confruntă instituția furnizând detalii despre cum se organizează concursurile în instituție.

Pe facebook, Teodorovici precizează că în toată activitatea profesională a promovat în funcții doar oameni competenți, indiferent dacă erau femei sau bărbați.

,,Nu pot să fiu făcut responsabil pentru modul în care folosesc unii numele meu în conversațiile pe care le au. Ceea ce este cert este că NU ați auzit și nici NU veți auzi discuții între mine și alți oameni din administrația publică sau din politică pentru a promova în funcții oameni în cadrul ministerelor pe care le-am condus. Eu nu am NIMIC de ascuns. Fiecare răspunde de actele și faptele sale!", își încheie mesajul ministrul Finanțelor.

Potrivit portalului lumeapolitică.ro, una dintre angajatele într-un post superior este Loredana Amalia Constantin, director General Adjunct la Direcţia Economică, despre care jurnaliștii scriu că ar fi amanta ministrului.

Cealaltă, Diana Costache, este, după cum spun ziariștii, cumnata lui Teodorovici, și deține funcția de Director General Adjunct la Direcţia Generală Pregătire ECOFIN şi Asistenţă Comunitară.

Potrivit înregistrărilor, una dintre nemulţumirile exprimate se referă la anumite aranjamente făcute în comisii pentru a câștiga posturi-cheie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ