Eugen Teodorovici: Amnistie fiscală şi pentru persoane fizice

| 11 oct, 18:01

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat duminică, la Buzău, că proiectul de amnistie fiscală lansat în urmă cu o săptămână ar putea fi adoptat de Guvern în următoarele săptămâni, iar acesta se va aplica şi persoanelor juridice, dar şi persoanelor fizice.

EugenTeodorovici consideră că amnistia fiscală va fi atât în avantajul statului, care va încasa mai multe venituri, cât şi al cetăţenilor, care vor beneficia de anularea penalităţilor.

"Propunerea noastră este să se aplice tuturor contribuabililor, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice. Este un impuls pe care consider că trebuie să-l dăm economiei, coroborat cu ceea ce Codul fiscal aduce în 2016, pentru că de o parte ca stat primim mai multe venituri până în martie 2016 atunci când avem nevoie efectiv de bani, pe de altă parte, cei care au constrângeri vis a-vis de penalităţile pe care trebuie să le suporte faţă de stat pot să aibă un nou început în economie", a declarat ministrul Finanţelor, citat de Agerpres.

El a adăugat că se are în vedere şi un sistem de recompensare a celor care şi-au plătit penalităţile şi a celor care sunt ''la zi'' cu plăţile. "Aşa este normal să facem, să privim spre ambele categorii", a adăugat Teodorovici.

"Cei care pot beneficia de această ordonanţă, în sensul că li se vor şterge din penalităţi dacă ei îşi vor stabili un calendar de rambursare către stat, să nu fie blamaţi pentru că totuşi motivele care stau în spatele acestora sunt obiective. Să nu uităm că în anii 2010 - 2012, piaţa, economia în România a fost una la nivel foarte scăzut, au fost foarte multe firme închise, foarte multe companii care şi astăzi trag după acea perioadă din păcate nefastă pentru România", a mai spus ministrul.

Citeşte şi: Teodorovici a anunţat câţi bani pierde România la o absorbție de 80% a fondurilor europene

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ