Teodorovici ATENŢIONEAZĂ: Impactul Legii salarizării bugetare nu este cuprins în deficitul anunţat pentru 2016

| 23 oct, 16:50

Impactul Legii salarizării în sectorul bugetar nu este cuprins în deficitul bugetar anunţat pentru 2016 la sub 3% din PIB, a declarat vineri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

"Nu este inclusă (legea), doar ceea ce s-a aprobat până în prezent de către Guvern, de către Parlament, şi măsurile care vor fi marţi aprobate în şedinţa de Guvern (modificările la Codul Fiscal - n.r.). Include şi majorarea de 5% pentru pensii anunţată de ministrul Muncii şi majorările salariilor la profesori şi la medici", a precizat ministrul Finanţelor. 

El a precizat că impactul unei astfel de legi nu a fost calculat. Actul normativ urmează să fie trimis în Parlament în perioada următoare, şi apoi se va şti exact care va fi forma finală a legii, a mai spus Teodorovici. 

În ceea ce priveşte spaţiul fiscal care rămâne Guvernului pentru a putea adopta această lege, pentru a menţine deficitul bugetar sub 3% din PIB, ministrul Finanţelor a arătat că acesta va fi cunoscut în momentul în care bugetul pe 2016 va fi trimis în Parlament şi mai ales forma sa finală. 

Bugetul va fi trimis în Parlament "la termenul legal, adică în noiembrie", a mai spus ministrul de resort. 

Bugetul de stat pe 2016 ar putea fi fundamentat pe o creştere economică estimată la 3,4%, o inflaţie medie anuală de 1,7% şi un curs de schimb de 4,44 lei/euro, reiese dintr-un document postat pe site-ul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului, care cuprinde propunerile de buget pentru 2016 şi estimările pentru anii 2017 - 2019 transmise de Ministerului Finanţelor Publice ordonatorilor principali de credite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ