Teodorovici: Guvernul ar putea reduce TVA la 9% pentru apă

| 13 oct, 12:34

Guvernul ar putea reduce cota de TVA de la 24% la 9% şi pentru apă, propunere lansată în discuţie odată cu dezbaterea proiectului de Cod Fiscal, măsură care ar putea sprijini agricultura, în special sectorul de irigaţii, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Mai discutăm de TVA la apă, a fost o idee lansată de reducere la 9% a TVA la apă. Este, din punctul meu de vedere, un sprijin foarte important pentru agricultură, coroborat cu sistemul de irigaţii, sunt convins că şi reducerea TVA la 9% la apă va fi un imbold foarte important“, a afirmat Teodorovici, la conferinţa Mediafax Talks About Retail.

Teodorovici a mai spus, în contextul reducerii TVA la 9% pentru alimente şi băuturi non-alcoolice de la 1 iunie, că impactul măsurii calculat iniţial de Finanţe pentru o perioadă de şase luni, de 2,8 miliarde lei, a fost deja absorbit, având în vedere că încasările din primele nouă luni s-au plasat la 100,9%.   „Asta înseamnă că aceste măsuri nu distrug economia, nu dezechilibrează nimic. Problema noastră este că nu vrem să fim totuşi mai îndrăzneţi, România are potenţial. Slovacia, de exemplu, încearcă să reducă TVA la alimente la jumătate, iată că şi alte ţări au o astfel de abordare“, a punctat Teodorovici.

El s-a arătat deschis propunerilor şi i-a invitat pe cei din industria retailului şi din agricultură să vină cu idei şi măsuri implementate deja în alte state şi care funcţionează.   „Putem să gândim scheme de ajutor de stat în domeniul agriculturii, se pot face astfel de finanţări şi eu zic că putem să gândim împreună astfel de scheme pentru a stimula o zonă sau alta de interes cu pontenţial. (...) Dacă aveţi idei, soluţii care în alte state sunt aplicate, le putem discuta şi le putem aplica“, a adăugat ministrul.   Teodorovici a reluat ideea că vede o altă abordare a finanţelor publice, astfel că în timpuri de criză nu trebuie să acţionezi prin a tăia, ci din contră. „Atunci când o companie se află la greu, vii şi o ajuţi, nu-i închizi orice cale spre echilibru şi dezvoltare“, a mai spus reprezentantul Executivului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ