ING: România nu va reuși să obțină un nou acord cu FMI înaintea alegerilor din 2016

| 14 oct, 14:57

România FMI. România nu va reuși să încheie un nou acord cu FMI înaintea alegerilor de anul viitor, așa cum își doresc autoritățile, sunt de părere economiștii și investitorii ING.

România FMI. Motivul este simplu - istoricul slab al evaluărilor din partea FMI și creșterea deficitiului bugetar anul viitor. 
"Credem că autorităţile române nu vor reuşi să obţină un nou acord cu FMI, aşa cum îşi doresc, înaintea alegerilor de anul viitor, având în vedere istoricul slab al evaluărilor pentru precedentul angajament şi tendinţa de creştere a deficitului bugetar din 2016", potrivit unui raport al specialiștilor.

Marți, ministrul de Finanțea anunțat deschiderea discuţiilor dintre Guvern şi o misiune a FMI în România, fiind vizate în special proiectul bugetului pentru anul viitor, reformele structurale care nu au fost îndeplinite în acordul anterior, dar şi un posibil nou acord, mai flexibil.

Eugen Teodorovici consideră că un nou acord cu FMI mult mai flexibil poate constitui pentru România un plus.

Citeşte şi: FMI a îmbunătățit estimările privind avansul economiei românești: 3,4% în 2015 și 3,9% în 2016

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ