Eugen Teodorovici: Sunt zone pe care nu putem reglementa 100% impozitarea bacsisului

| 05 mai, 18:53

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat marti ca exista zone ale economiei in care nu se poate reglementa 100% impozitul pe bacsis, relateaza Agerpres.

"Cel care primeste acasa pizza nu trebuie sa mearga el mai departe cu cel care adus pizza pentru a se convinge ca pe bonul de casa va fi batut bacsisul. Cel care livreaza acel aliment, daca primeste o astfel de suma, la momentul la care ajunge la sediu, atunci are aceasta obligatie legala sa marcheze pe casa suma primita ca bacsis. Sunt zone pe care nu putem gasi printr-un act normativ o reglementare 100%, cum e livrare de pizza acasa si taxi", a spus Teodorovici la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca in Romania exista "o inventivitate dusa la extrem" in domeniul platirii de taxe, iar taxarea bacsisului a fost ceruta din piata.

"Au fost luate in discutie exemple din alte state europene, din afara Europei, modul in care acolo bacsisul este reglementat si impozitat. Din cele existente pentru Romania, asta a fost masura care asigura o abordare cat de cat echilibrata din toate celelalte propuneri", a mentionat ministrul Finantelor.

Teodorovici a precizat ca s-a luat in calcul includerea bacsisului in nota de plata, dar atunci s-ar fi aplicat inclusiv TVA de 24% la suma si s-ar fi impus in mod obligatoriu, legal, scoaterea bacsisului din buzunarul omului, ceea ce nu era corect.

"Au fost multe discutii pe tema asta, orice idee, orice propunere trebuie sa fie luata in calcul si vom putea veni cu astfel de modificari pe care trebuie sa le reglam din mers. Este un pas foarte mare fata de ce a fost inainte, dar nici vorba sa poti regla absolut toate posibilele spete", a conchis Teodorovici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ