Teodorovici, AVERTISMENT DUR pentru ANAF: Ar trebui să aibă o atitudine prietenească faţă de mediul privat

| 05 mai, 20:53

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că în unele situaţii ANAF a dat dovadă de exces de zel iar modul în care instituţia interacţionează cu mediul privat ar trebui să fie normal, chiar prietenesc.

"ANAF caută să respecte prevederile legale. Este adevărat că în unele situaţii este poate un exces de zel aici, este un subiect la care e nevoie de lucru în timp, nu poţi schimba abordarea unei structuri publice într-un timp foarte scurt. Eu ţin foarte mult, am spus-o de foarte multe ori colegilor de la ANAF, ţin mult ca modul în care interacţionează cu mediul privat să fie unul normal şi, de multe ori, chiar prietenesc. Adică să nu fie o abordare să spunem abuzivă", a spus Teodorovici la Palatul Parlamentului, transmite Agerpres.

El a adăugat că a cerut o situaţie a modului în care ANAF a fost prezent pe litoral între 1 şi 3 mai pentru a şti exact care a fost numărul de controale, efectele, amenzile şi situaţiile neplăcute de care s-au lovit lucrătorii instituţiei.

"Trebuie schimbată abordarea în care se fac controale. Acum se fac în urma unor sesizări din diferite zone, rapoartele Curţii de Conturi sau alte surse de informare. Trebuie un pic adăugat şi schimbat pe fond, şi anume un eşantion de verificat trebuie stabilit foarte clar pe elemente foarte transparente. În eşantionul de control lunar trebuie să fie aduse companii din fiecare categorie a agenţilor economici, şi mari, şi mijlocii şi mici, egale cu ponderea pe care acestea o au în totalul de companii naţionale", a precizat ministrul de Finanţe.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ