Bilanț ANAF: Amenzi de aproape două milioane lei în minivacanța de 1 mai

| 05 mai, 12:05

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au dispus, în urma controalelor efectuate în perioada 1-3 mai în zonele turistice cele mai frecventate, amenzi totale de 1,965 milioane lei și confiscări de venituri, numerar și bunuri în valoare totală de 203.611 lei.

În minivacanța de 1 mai, 605 inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat  457 de operatori de turism și patroni de restaurante, baruri și cluburi din zonele turistice cele mai frecventate (Băile Herculane, Băile Felix, Bran-Moeciu, Căciulata, Călimănești, Ceahlău, Cheia, Gura Humorului, Gura Râului, Mamaia, Moinești, Moneasa, Putna, Tușnad, Vama Veche, Zărnești etc), pe baza analizei de risc, a sesizărilor primite și a informațiilor furnizate de instituții specializate.

'În urma verificării, inspectorii au constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus amenzi totale de 1,965 milioane lei și confiscări de venituri, numerar și bunuri în valoare totală de 203.611 lei. De asemenea, inspectorii antifraudă fiscală au constatat și încălcări ale obligației legale de utilizare a casei de marcat și emitere a bonului fiscal, cazuri în care au dispus suspendarea activității comerciale a 34 de puncte de lucru', se menționează în comunicatul citat de Agerpres.

Oficial cluburile de pe litoral au vândut distracția cu 3,5 milioane de lei

Din totalul operatorilor economici verificați, 321 au fost cluburi, baruri, terase sau alte forme de prestări de servicii în domeniul alimentației publice, iar cei mai mulți operatori economici verificați se regăsesc în județul Constanța. Pe litoral, inspectorii antifraudă au constatat că la agenții economici verificați, în această perioadă, s-a fiscalizat suma de peste 3,5 milioane lei. Dintre cele 102 localuri controlate, aceștia au decis suspendarea activității comerciale a doar două dintre ele, deoarece au constatat că se încălca obligația de emitere a bonului fiscal.

'Acest fapt confirmă tendința generală de respectare a prevederilor legale privind utilizarea casei de marcat și emiterea bonului fiscal, ponderea celor corecți depășind 98% în această perioadă', consideră reprezentanții ANAF.

Inspectorii DGAF au identificat și alte abateri de la legislația financiar contabilă, pentru sancționarea cărora au dispus 138 amenzi contravenționale în cuantum total de 470.000 lei. Cele mai multe nereguli au fost constatate în cluburile din stațiunea Mamaia, unde au fost dispuse 81 amenzi în cuantum total de 280.000 lei.

"Aceste acțiuni de control sunt realizate atât pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite, cât și pentru protejarea bugetului general consolidat împotriva consecințelor negative ale comerțului și prestărilor de servicii nefiscalizate. Este îmbucurător faptul că efectul principal a acțiunilor de control ale Direcției Generale Antifraudă Fiscală este creșterea gradului de fiscalizare a veniturilor operatorilor economici', a declarat Romeo-Florin Nicolae, vicepreședinte ANAF, coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ